November 30-ai hatállyal megszűnik Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának megbízatása – olvasható a hétfői Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint Sélleiné Márki Mária megbízatása közös megegyezéssel szűnik meg.

A határozatból kiderül, hogy az egészségbiztosításért felelős miniszter, az emberi erőforrások minisztere javasolta a főigazgató kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetését.

Sélleiné Márki Mária 2010. szeptember 20-a óta vezette az OEP-et. A közgazdász végzettségű távozó főigazgató 2007 és 2010 között a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet gazdasági vezetői posztját töltötte be.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Melyik puszipajtásnak tetszett meg a helye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Szerintem ez a hölgy egy "jóarcu", értelmesnek látszó ember, kellő szakképzettséggel és gyakorlattal. Ha továbbgondolom... 5 év alatt nem nagyon lehetett hallani róla...vélelmezem csendben dolgozott. Szerintem most az lehet a baj vele, hogy 2016-ra előirányzott 86 milliárd Ft megtakaritásról a konkrét "intézkedési tervet" idén szept. 30-ig le kellett volna adnia... lehet, hogy ez nem ment neki! Felfoghatatlan nekem, hogyan lehet ennyi pénzt megtakaritani?! Csak a nagyságrend miatti összehasonlitás kedvéért: az e.ü. intézmények idén ápr.-ig 60 milliárdos, a KLIK 25 milliárdos tartozással "küzd". Arra már nem is akarok gondolni, hogy pl. tovább csökken a tp. összege, esetleg a kifizetett táppénzeknek nem az 1/3-át terhelik vissza a vállalkozásokra, hanem esetleg az 1/2-ét...egyszerüen nincs tippem!
justhpeter
Lehet, hogy már nem lehet több pénzt kivenni az eü. kasszából ? Vagy a hölgy már nem vállalt többet ?
papa.49
@eszegfu: @justhpeter: Az biztos hogy elege lett valamitől, valamiből, és ezért megy el...
eszegfu
@papa.49: 19:49 Nem tudok én sem másra gondolni... A szomoru ebben, hogy az az 1-2 "értelmesebb", "csak" dolgozni akaró és tudó ember is bármely pillanatban ilyen helyzetbe kényszerül!
papa.49
@eszegfu: Nem tudom milyen a pártállása, de vélhetően közeli lehet a fütyiszhez, ha erre a polcra ültették, így még érdekesebb miért is akar távozni, ez az a megnyilvánulás amit sok, sok fütyiszes potentátnál hiányoltunk...Az hogy tudja mondani ,,eddig, de tovább már nem adom a nevem ehhez,,!!!Igazad van hogy nagyon szomorú, hogy olyan ember aki ért ahhoz amit csinál erre a lépésre kényszerül, hogy ne keljen szemen köpnie saját magát reggel a tükörben...
eszegfu
@papa.49: 20:49 Ha hiszed, ha nem... egy árva sort sem találtam "pártállásáról"! Ez a hölgy évtizedeken át volt kórházak gazdasági igazgatója -- ha jól emlékszem 3 helyen volt csupán -- érthette a dolgát. Soha, semmibe nem keveredett bele, nincsenek még "pletyka"-szintü cikkek sem... legalábbis én nem találtam. A másik "érdekesség", hogy nyugdijazásáig lehet még 3 éve, mégsem vállalta továbbra is ezt a munkát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.