Nem indulhat el egyelőre a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése, mert a Kúrián megtámadták a Nemzeti Választási Bizottság határozatát. Az Index úgy tudja, Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese is a Kúriához fordul, de nem ő a titokzatos megtámadó.

A Nemzeti Választási Iroda nem közölte, ki támadta meg a határozatot a Kúrián. Az Indexnek Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy nem ő a titokzatos megtámadó, de most megtámadja ő is a Kúrián az NVB határozatát.

A Kúriának 90 napja van dönteni arról, lehet-e a kérdésben népszavazást tartani. Innentől két eset lehetséges. Ha a Kúria úgy dönt, helyben hagyja az NVB hitelesítő határozatát, akkor a szervezőknek négy hónapjuk van összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást. Ha azonban a Kúria megváltoztatja az NVB hitelesítő döntését, akkor újra megnyílik a lehetőség a témában népszavazási kérdés benyújtására.

Most annyi biztos, hogy újra hónapokig csúszik a történet – összegez az Index.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És gondolom újabb fideszbérenc készülődik a rajtnál, hogy beadhassa újabb idióta választási kérdését, aminek se füle se farka, de időhúzásnak jó lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
És gondolom újabb fideszbérenc készülődik a rajtnál, hogy beadhassa újabb idióta választási kérdését, aminek se füle se farka, de időhúzásnak jó lesz.
F_Viktor
@agnes200: Elaludtak, még nem löktek oda egy pártkatonát aki "megtámadta" volna az NVB határozatát.

Egyébként sem értem, miért fél a fityesz, miért nem engedi a népet dönteni egy ilyen pitinek tűnő kérdésben, hiszen már lemondott a CBA elnöki tisztségéről Döbrögi seggevége?
egyvandor
Ha a boltok bezárására lehet igennel szavazni és a nyitva tartási lehetőségéről szólót ezzel meg lehet akasztani akkor a kúria el fogja utasítani a megtámadást.
Gorbán ner-je nem hozhat más döntést.
Nem is tudom miért foglakozik ezzel a kúria. Minek ez az alakoskodás. Egy ilyen ügyet még a nyilvánosságra kerülés előtt le lehetne zárni.
Ott van a sok ellenzéki miért nem inkább azokat veszik górcső alá. Hátha elfogynak egyszer.
egyvandor
F_Viktor
Ennek a beadványnak úgy van meg fogalmazva a kérdése, hogy a vasárnapi (vásár napi) nyitva tartás fel sem merül benne. legfeljebb arról szavazhatsz zárva tarthat-e vasárnap Julcsa nényje.
kkalman
Jól elszórakoznak ezzel a vasárnapi boltbezárással. 2018-ig nagy valószínűséggel nem fog történni semmi ebben az ügyben. Marad minden úgy, ahogy egy fantompárt idióta képviselője kitalálta, és átnyomta a szavazógépen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.