Ismét korrupcióval gyanúsított rendőröket fogtak el a záhonyi határrendészeti kirendeltségen – számolt be az M1 aktuális csatorna hétfőn, esti Híradójában. Az M1-nek Pintér Sándor belügyminiszter hangsúlyozta: könyörtelenül kizárnak mindenkit, aki a korrupcióval megfertőződött. 

A Híradó tudósítása szerint a rendőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) leplezte le. Hétfő reggel katonai ügyészek a Készenléti Rendőrség közreműködésével tizenöt rendőrt fogtak el a határnál. Volt, akit az útlevélkezelő fülkéből vittek el.

Több hónapon keresztül sarcolták az utazókat – számolt be az M1, amelynek értesülései szerint a korrupt határrendészek naponta ezer-ezerötszáz eurót is megkerestek.

A házkutatások után Nyíregyházára vitték őket, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki őket. Az előállított határrendészek ellen kötelességszegéssel elfogadott vesztegetés miatt indult büntetőeljárás – hangzott el.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az M1-nek azt mondta: a gyanú szerint a záhonyi határrendészeti kirendeltségen szolgálatot teljesítő rendőrök az odaérkező járművek utasaitól, illetve vezetőitől rendszeresen pénzt fogadtak el azért, hogy kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett szemet hunyjanak.

A Híradóban felidézték: az NVSZ az idén csak Záhonyban több mint nyolcvan korrupt pénzügyőrt, határrendészt, illetve civilt buktatott le. A korrupt egyenruhások akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak – tették hozzá.

Pintér Sándor belügyminiszter az M1-nek elmondta, az NVSZ fokozta tevékenységét és nagyon módszeresen dolgozik. E munka eredménye az, hogy aki korrumpálódott, azt kizárja magából a testület.

A korrupció olyan, "mint egy rákos daganat, szétszóródik egy szervezetben és tönkreteszi" azt – fogalmazott Pintér Sándor.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@Horizont: :-) ugyanezen a mondaton akadtam meg én is. Van még bőr a pofáján.

Nagyon elitelem őket, de gondolom a qrva nagy fizetésük vitte rá erre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ha annyira jól működne a rendszer, üres volna a parlament!!!
Mobil123
@Horizont: :-) ugyanezen a mondaton akadtam meg én is. Van még bőr a pofáján.

Nagyon elitelem őket, de gondolom a qrva nagy fizetésük vitte rá erre.
Toby
"Az M1-nek Pintér Sándor belügyminiszter hangsúlyozta: könyörtelenül kizárnak mindenkit, aki a korrupcióval megfertőződött. "

Megnézem, hogy zárod ki magad - ragyás !
papa.49
@Toby: Pont nekem is ez jutott eszembe, ő volt az ,,első rákos sejt,, vajon akkor honnan terjedt el a daganat???
dr. prédikátor
Olajszőke sintér sanya!!! Veletek kellene kezdeni a kizárást,ti vagytok a legkorruptabb kormány Európában!!!Loptok csaltok hazudtok!!!Amihez fogtok ott csak korrupció terem!!!És még neked van bőr a pofádon korrupciót kiálltani!!!
pistapapa
"Két hét alatt rendet teszünk" ! Orbán és Pintér kánonban mondták ezt,5 éve. Mára pedig a korrupció Nemesmedvestől Záhonyig behálózza az országot. Még felháborodni sem tudok a rendészek korruptságán,mert a főnökeiktől látják a példát.
vadnarancs
Sanyikám! Kezdd magaddal, aztán szépen sorban a többiek is!
dömdödöm
Marad még ott határrendész vagy mind sitten van ?
Hari
Egyszer hallottam valakitől, hogy "a fejétől bűzlik a hal" . Vagy rosszul emlékszem ?
Mézike
@dömdödöm: Majdnem mind. :-(
Nagyon kell a kormánynak a Záhonyi határ, hogy az embereivel akarja teleültetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.