Egy esztergomi orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak, mert nem látta el megfelelően mellrákos páciensét – írja a 24.hu.

2013 januárjában tapintott ki a páciens egy csomót a mellében, amiről a doktornő megállapította, hogy ott van, és azt javasolta, fél év múlva jöjjön vissza kontrollra. A nő már júniusban visszament, mert nagyobbnak érezte a csomót. Az orvos ekkor megállapította, hogy duplájára nőtt a csomó, és újabb hat hónapos kontrollt javasolt.

A páciens viszont inkább egy magánrendelőben diagnosztizáltatta magát, majd egy másik kórházban elvégezték a daganat és a mell eltávolítását.

Az ügyészség szerint az orvos szakmai szabályt szegett, mikor a mellrákos nő vizsgálatát követően nem rendelt el további vizsgálatokat és mintavételt. A doktornő tagadta a bűncselekmény elkövetését, az ügy bíróságon folytatódik.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
A szakma a csúcsa a doktornő.
Remélem ö is kerül ilyen helyzetbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@verum: Lehetséges, majd figyelek. Köszi.
uzbence
Biztos vékony volt a boríték! Hippokratész, ha te ezt tudtad volna!
nemkati
Az ilyen orvost azonnal el kell tiltani a foglalkozásától! Kizártnak tartom, hogy nála ez egyedi eset. Rosszindulatot nem feltételezek, hozzánemértést annál inkább. Ha egy asztalos nem ismeri a faanyag tulajdonságait, és elszúrja az asztalt, az az ő baja. De akinek a munkadarabja egy élő ember, annak sem rosszindulatból, sem hozzánemértésből nem szabad tévedni!
justhpeter
@verum: Nagyon jó ez a lista. Az az érzésem, hogy ez a normál hétköznapi élet bármely szelvényére érvényes.
vadsanca
Ezzel az erővel a páciens elmehetett volna bárkihez. Ugyanezt érte volna el. Nagyon sajnálom hogy így alakult a beteg részéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.