Évről évre nő az újonnan diagnosztizált HIV-fertőzöttek száma Magyarországon – közölték szakemberek a PLUSS Alapítvány és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház által szervezett kétnapos III. Nemzeti AIDS-konferencia sajtótájékoztatóján Budapesten kedden, az AIDS világnapján.

Ujhelyi Eszter, a kórház molekuláris biológiai laboratóriumának vezetője ennek okaként azt jelölte meg, hogy a HIV-fertőzéstől való félelem csökkenése fellazította a viselkedésformákat, megváltoztatta a szexuális szokásokat.

Szlávik János, a PLUSS Alapítvány kuratóriumának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a HIV-fertőzés nem gyógyítható, de megfelelő terápiával kezelhető. Véleménye szerint az AIDS-kutatók üzenete 2015-ben az, hogy aki aláveti magát a szűrésnek és a kezelésnek, az nemcsak saját magát menti meg, hanem másokat is, a gyógyszert rendszeresen beszedő betegek ugyanis nem fertőznek tovább.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@KERKA: Veled is fizettessék meg, ha sors ne adja!! fatális véletlen - vérvétel-vérátömlesztés alkalmával - fertőződnél???
csa-csa
@Csizmás Kond: elég ha arra neveled a gyereked, fogadja el hogy a melegek is ugyanolyan emberek mint bárki más, kis génhibával.
Csizmás Kond
@csa-csa: Nézd, szerintem nem kell nevelni taníts...én sem tanítlak...és az ugyanolyant sem kell megmagyarázd különösebben mert az egész életem munkássága az összehasonlításon alapult...mi a jó, mi a rossz, mi a megfelelő, mi a kerülendő...ez érvényes emberre, élőlényre, tárgyra és fogalomra.
KERKA
@csa-csa: Ha vétett az egészségügy, akkor beperlem. De nem hiszem, hogy minden HIV-es a kórházban lesz fertőzött.
Sokkal inkább a szemétben guberált tűktől kapja.
Mivel a HIV a cseppfertőzéstől és vértől, testnedvtől kapható el, nem hinném, hogy én olyan helyzetbe kerülnék, mert nem létesítek meggondolatlan szexuális viszonyt.
Azért egy HIV fertőzés nem olyan, mint egy lábgomba, amit egy fürdőhelyen lehet összeszedni. Az elsődleges fertőzési lehetőség a szexuális kapcsolattól adódik. A cikk is erre utal.
csa-csa
@Csizmás Kond: akkor tanítsd arra, fogadja el hogy a melegek is ugyanolyan emberek mint bárki más, kis génhibával.
csa-csa
@KERKA: nem azt mondtam, hogy minden HIV a kórházban fertőződik meg!
és igaz! teljes mértékben elkerülhető ha hűségesek vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.