A Parlament tegnap elfogadta, hogy feloldják a tiltást és indulhassanak közbeszerzésen az állami vezetők családtagjai, ezalól az egyetlen kivétel az, ha még egy háztartásban élnek.

Persze felmerülhet a kérdés: ha ez eddig törvénybe volt foglalva, hogyan lehetett olyan elképesztően sikeres Tiborcz István a közbeszerzéseken az Elios Zrt.-vel? A válasz egyszerű: november elsején fogadták el az új közbeszerzési törvényt, ez tartalmazta, hogy a legfőbb állami vezetők (pl. miniszterelnök, kormánytagok, NAV-elnök, házelnök és alelnök, Kúria elnök, legfőbb ügyész, köztársasági elnök, jegybankelnök, stb) nem indulhatnak a közpénzes pályázatokon. Az előző, november elseje előtti törvényben csak annyi megkötés volt, hogy a közbeszerzés kiírója és családtagjai vannak kizárva a közbeszerzésből  - hívta fel a figyelmet a 444.

A mostani módosításnak köszönhetően olyan, mintha mindig is úgy fogadták volna el a törvényt, hogy nincs benne a szigorítás, ugyanis az már visszamenőlegesen, november 1-től hatályos. Tehát ha valamelyik rokon ezt követően már indult volna közbeszerzésen, nincs oka aggodalomra és Tiborcz István is újra indulhat az állami pályázatokon, ha szeretne.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Na ugye... Nix ugri-bugri...Ti csak tegyétek a dolgotokat, adózzatok, mi is tesszük, szépen elosztjuk egymás között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@amaramaistanna: Hát ezt tényleg nehéz leírni egy b+-el.
agnes200
Én elhiszem, hogy a DK véletlenül szavazta meg. De ettől ez még elég nagy baki. Akkor is, ha előző nap kapták meg elolvasásra a törvényjavaslatot. Legalább felosztották volna meguk közt és mindenki egy részt elolvas este. Tudják nagyon jól, hogy milyen a fidesz!
amaramaistanna
@human: Majd bemásolom a kommentedet Baki Ferencnek... :)
human
@amaramaistanna: Ha esetleg személyesen át tudnád adni akkor küldenék mást is :)
papa.49
Ajjaj, megint jön a ,,közös lábunkon,, ácsorgás, úgy látszik még szükség van egy két kikötőre, de most már az Adrián, vagy az Atlanti óceán partján)))))))))))
amaramaistanna
@human: Nem ismerem személyesen. Egy posztomhoz kommentelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.