A Szent Imre kórházban dolgozó nyolc altatóorvos közül hatan felmondtak, miután úgy érezték, nem tudják biztonságosan ellátni a munkájukat. A kilépési hullám azután indult, hogy Fejér Csaba osztályvezető távozott az intézményből - tudta meg az Index.

Viszont ha nincs aneszteziológus, az a kórház működését veszélyezteti, hiszen ők felelnek a műtéteknél az altatásért, fájdalomcsillapításért és érzéstelenítésért, emellett a sürgősségi ellátásban is fontos szerepük van. Ezért a hiányuk miatt beláthatatlan időre csúszhatnak az operációk.

A helyzeten nem segít, hogy aneszteziológusokból nemcsak Magyarországon, de Európában is hiány van, így a szakemberek sokszor inkább a 3-4-szer magasabb külföldi fizetést választják. Egy budapesti kórházban dolgozó szakorvos, akit hívtak ügyelni a Szent Imrébe, de inkább nem ment, így mesélt a lapnak a döntése okáról:

az, hogy egyszerre felállt az osztály háromnegyede, azt az érzés kelti, hogy semmiképpen se menjünk oda dolgozni.

Kedd délután az Index megkérdezte a kórház főigazgatóságától és az orvosigazgatótól, hogy mi az oka a tömeges felmondásnak, valamint hogy van-e elég aneszteziológus a kórház alkalmazásában, de egyelőre nem válaszoltak nekik.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Majd a kormány ezt is a kalandvágyra fogja, mint a diákok esetében akik már inkább külföldön kezdik a felsőoktatást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@Rózsika Hatházi: azt ne tedd-kéretőzz be a mária utcai klinika ambuláns rendel-(12.02.13.37-re)
Rózsika Hatházi
@bakegya: Köszi az infót. De, mivel egy éve volt egy csípőműtétem, semmi kedvem mostanában összekeszaboltatni magam. Egyelőre nem okoz problémát, mi több nem is tudtam róla. Hólyaghurutom volt és az urológián megultrahangoztak, akkor kérdezte a doki, hogy: a veseköve nem okoz problémát? Mire én visszakérdeztem: Miért? Van?
varirmag
Aki volt már ( betegként ) a Szent Imre kórházban az tudja mi megy ott.
Az orvosok magasról tesznek a betegekre. Vizit vagy van ,vagy nincs. Ha van is a csoportos vonulás után már orvost nem találsz az osztályon.( jobbára csak "pofavizit" zajlik. Hogy "neve legyen a gyereknek".
Az osztály /profilvezetőket ritkán lehet a kórházban látni .
Lelketlennek,szervezetlennek,szétesetnek,gazdátlannak,nemtörödömnek érzik a betegek az ellátást.
Csak meg kell nézni a Szt Imrében dolgozó orvosok magánrendelési idejét, mindjárt kiderül mennyi időt tölthetnek a kórházban !!!
Ahol elméletileg a munkahelyük lenne !!!

Aki teheti megpróbál máshova menni. Inkább utazik órákat, csak a Szt Imrébe NE !
Pedig az épület felújított,a gépek,berendezések ott vannak.
Nem tudom mennyit keresnek az orvosok. De azt nem hiszem hogy néhány százezres fizetésből tartja fenn a lakását , a sok tízmilliós autóját és még a jól felszerelt magánrendelőjét is képes megvenni !!!
Mi betegek meg fizettük az adót és járulékokat és amikor szükségünk lenne a sok tízmillióból taníttatott orvosokra, lesz@rnak bennünket.
bakegya
@Rózsika Hatházi: RÓZSI-GALAMBOM-most akkor ez vese v,vagy epekő???(MELYIK A TÉVES BEÍRÁSOD,az első,vagy a második?)
Mert nem mindegy-egyéb iránt egyiknek sem ott a helye!
Ha epe akkor megúszhatod három egyetlen és másfél centis lukacskával a pocakodon-LC-max három nap.
Ha vesekő-azzal több a macera-mármint körül kell járni-de meg lehet csinálni hasi vágás nélkül is ,ha zúzható az állag.Kérj kivizsgálásra időpontot-a korábbi műtéted nem hinném hogy befolyásoló tényező lenne.Bátorság,jobbezen túl lenni.
vadsanca
@bakegya: Úgy látszik közös nevezőn vagyunk. A térkő lerakáshoz is megfelelő tudás és gyakorlat kell. -Mint mindenhez!- Valójában erre utaltam. Mindenkire szükség van, csak az nem mindegy hol helyezkedsz el a társadalmi ranglétrán. De ha nem lennének szakmunkások és más kisegítő személyzet, akkor a diplomások hol helyezkednének el? Valószínű akkor is a tetején, de alattuk nem lenne senki. Így egyszerre lenne alul és felül. Tudom ez az értékrend besorolás nem most kezdődött, de ideje lenne reformálni ezt a fajta eszmét a köztudatban.
Pl. A képviselőket -akiknek felsőfokú végzettségük van- a nép választja meg. Ebben benne van a kubikus is. Tehát felettesi gyakorlattal rendelkezhetek a megválasztott képviselőkkel szemben. Ha nincsenek megelégedve a adott teljesítménnyel akkor azonnali hatállyal meg lehessen tőlük válni. De sajnos bebiztosítják magukat mindenféle törvénnyel, hogy ez ne legyen megvalósítható. A melósnak ehhez viszont nincs joga.
Rózsika Hatházi
@bakegya: ma 19:48 Bocs, elírtam. Valójában epekő. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.