Csurgai Annamária 7 évig dolgozott aneszteziológusként a Szent Imre kórházban. Ő volt az egyike az osztályvezető főorvos mellett annak a hat orvosnak, akik a napokban felmondtak. A doktornő könnyeivel küszködve nyilatkozott a Tényeknek.

Azt mondta: két oka volt, hogy a felmondás mellett döntött. Két olyan probléma, amelyre nem volt számára elfogadható megoldás. Elfogytak a szakképzett és ügyes nővérek az osztályról, emiatt egyre nehezebbé vált az ő munkájuk és az orvosoké is, a másik ok pedig az, hogy az orvosok is elfogytak.

A napi munkájuk mellett hetente többször is ügyeletet vállaltak. Gyakori volt, hogy 24 órán keresztül folyamatosan dolgoztak. Az orvosok és az ápolók is túlterheltté váltak. Azt mondta, hogy 2 éve nem emelték a fizetését, a napi munkájáért bruttó 509 ezer forintot kapott, ami nettó 325 ezer forint. Ehhez jött még az ügyeletért kapott pénz. Nem volt ritka, hogy heti 6 éjszakát nem aludt otthon.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
No, ez jelent életveszélyt a magyarok számára, nem a terrorizmus, nem a menekültek!

"Átfogó kormányhatározat született a Liget Budapest projekt megvalósításához szükséges intézkedésekről.
A Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható dokumentum szerint a projekt megvalósítására a 2016 és 2019 közötti időszakra 156,72 milliárd forint forrást fognak biztosítani a központi büdzséből."

156,72 milliárd forint!!! A költségvetésből!!!
Miközben 50-55 milliárd forintot nem képesek beleinvesztálni az egészségügybe, hogy ne haljon meg évente több ezer magyar az egészségügy-, az ellátás hiánya miatt!!!
Szégyellje magát minden szekértoló jobber!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@F_Viktor: (23:46) Magzati DNS-vizsgálat nélkül nem lehet kijelenteni, hogy Down-kóros egy magzat, nem is szabad elhinni. Ezt pl. Kecskeméten nagyon magas szinten vizsgálták mindig. Ma már géppel végzik ott is a kromoszóma eltéréseket, de nem olyan régen még a vérmintából mikroszkóp alatti fényképezéssel és a fényképből ollóval kivágva, papírlapra ragasztották fel a 21 kromoszómát. (A 3D-s, 4D-s UH nagyon jó segítség, de megnyugtató képet csak a hibátlan kromoszómaszám szolgáltat.)
Csodálkozom, hogy a szegedi klinikán főorvosi jóváhagyás nélkül kiadnak egy ilyen nagy jelentőségű eredményt.
rugacs
@vadnarancs: Későn keltél cimbi, nekem az Orsósok nemigazán jönnek be. Momentán úgy tűnik, te eszel meg minden sz@rt, ami itt megjelenik.
rugacs
@karma1: Elárulom: nem hiszek el minden mesét, ami itt megjelenik. Veled ellentétben. Viszont hiszek a törvényszerűségben. Aki itt fikázza a kormányt, az nem valószínű, hogy bármilyen sikeres vezető lenne bármilyen cégben. Sem külföldiben, sem hazaiban. Viszont ha van ideje 24 órát a gép előtt ülni és kicsit is tudja kezelni a goglit, akárki fia-borja akár a vakbélműtétet is le tudja írnia szóról szóra, akár latinul is. De ettől ő akár a whiszkys rabló is lehet...vagy valami hasonló, akinek elég ideje van netezni. Egy sikeres szélhámos attól jó, hogy meggyőző.
Te pl. arról győzködöd a népeket, hogy Új-Zélandon vagy sikeres és tehetős feleség. De nehéz volt megtanulni a svéd nyelvet. És közben a magyar kormány a legfőbb gondod.
Tegnap 22:57-kor írtad: " amig el nem fogynak vegleg a kivandorolni valo orvosok, addig ennyi embert veszitunk minden nap"
Veszítünk? Mármint ki? Magyarország? De hiszen te már nem is itt élsz, nem a te gondod. Te ide csak látogatóba jössz, vagy nem?
A fenti mondatod nem úgy hangzik, mintha a Föld másik oldalán élnél... akkor hogy is van ez..?
Ilyen elszólások után nem kell végigolvasnom (és nem is érdekel) a többi száz soros magyarázatot, hogy tudjam, a fele sem igaz.
Törvényszerűség: minél erősebben győzködöd a másikat az igazadról, annál kevésbé fog hinni neked. :-DD
Aki Én
@rugacs: 14:23 Már azt is megmondod ki hogy érez? Valamelyik nap pont azon voltál felháborodva, hogy mikor elmegy valaki, elfelejti az országot. Ma az a bajod, hogy valaki hazájaként beszél róla. Te tényleg nem hiszel el minden mesét, de a fidesz meséket mindig zökkenő mentesen fogadod. A saját bőrömön tapasztaltam, milyen nagy magabiztossággal állítasz vélt igazságokat másokról. Most is ezt teszed, pedig fogalmad sincs, megint csak biztos vagy valamiben, aminek semmi köze a valósághoz.
solidedge
Sajnálom, hogy nem az MSZP van hatalmon, mert akkor a Fidesz világgá kürtölné, hogy a magyar egészségügy a végóráit éli. Így sajnos jelenleg minden rendben van.
F_Viktor
@solidedge: Nálad a pont, azt hiszem mindent össze tudtál foglalni egy mondatban!
Gratulálok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.