Egyértelműen meg szeretnénk akadályozni, hogy Brüsszel betelepítsen olyanokat, akiket a magyarok nem akarnak, később a magyarok maguk megvizsgálják ennek erkölcsösségét és szakmaiságát- mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán szerint a Magyarországgal szembeni uniós eljárások együttese nem más, mint bosszú a különutas gondolkodásért – szemlézi a hvg.hu a miniszterelnök mai rádiós interjúját.

Orbán szerint valóban van némi puskapor a levegőben, vannak országok, akik azt a tanulságot vonták le, hogy a szabad mozgást korlátoznák saját rossz menekültpolitikájuk miatt. Magyarország végig azt vállalta, hogy az európai értékek védelmében a külső határok védelme a legfontosabb. Orbán szerint egyedül mi voltunk, akik valóban megvédték a határokat – bár utána is ezerszámra buszoztattuk a menekülteket Ausztriába, erre nem tért ki a miniszterelnök.

Bosszúról, puskaporról, buta emberekről beszélt Orbán

A kötelező kvóták miatt az Európia Bírósághoz fordul a magyar kormány, Orbán Viktor szerint a bíróság független, bár más megközelítésmódot szoktak alkalmazni, mint azt a kormány természetesnek vélné. Orbán szerint egyértelműen meg szeretnék akadályozni, hogy Brüsszel betelepítsen olyanokat, akiket a magyarok nem akarnak, később a magyarok maguk megvizsgálják ennek erkölcsösségét és szakmaiságát.

"El kell hinnünk, ami mondanak" – Orbán szerint ez egy őrült gondolat, hogy elfogadják a nagyhatalmak azon elképzelését, hogy bennük bízva engedjük be a menekülteket, mert az jó lesz az európai közösségnek. A nemzetállamok felszámolásától is tart, bosszúnak tekinti, hogy az EU kilátásba helyezte a 7. cikkely szerint Magyarországgal szemben bizonyos tagállami jogok felfüggesztését, mert szerintük az ország nem tartotta be az EU alapértékeit.

Az okatás, a tudás és gazdaság kapcsolatát kívánja előtérbe helyezni a kormány, Orbán meglátása szerint buta emberekkel nem lehet fejleszteni a gazdaságot, ez ma még nincs rendben Magyarországon, még van munka és meg kell teremtenie a kormánynak azokat a körülményeket, hogy művelt emberek segíthessék a gazdasági fejlődést – a diplomások és jól szakképzett szakemberek elvándorlására nem tért ki a miniszterelnök.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a szerencsétlen pi...agyümölcs azt hiszi hogy ő szarja a spanyolviaszt az Unióban, hát nem ő az biztos!!! Megint harcol a démonjai ellen folyamatosan, rá kellene már adni a ,,hátul megkötős kabátkát,, és a megfelelő intézménybe szállítani a terheltet, örökös bentlakásra))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@papa.49: Nem csak a spanyolviaszról gondolja. hogy ő xarta, hanem hovatovább egyenest a spanyolokról is.Megint puskaport szimatol ez a mélynövésű Kutuzov, meg szokásához híven újfent harcol a saját krampuszai ellen.
világlátó
Már azt hittem, ezt a rádióműsort már kibeszéltük. Látom, mégsem. A Helsinki Bizottság öt pontba foglalt cáfolata, amelyet most csak azért írok le pontosan, mert talán van aki ezt így nem találta még meg.
1.) nincs ilyen kvóta, az EU dokumentumai az eljárás lefolytatására hivatott ország kijelöléséről szólnak.
2.)A 160 ezres letelepítési szám az egész EU.-ra vonatkozik, öt évre szól, ennyi embert osztanak szét a tagállamok között az Olaszországba és Görögországba érkezők közül.
3.)Senkit nem kellett volna átvennünk, hanem tőlünk vettek volna át 54 ezret, de a kormány mindenkit átpumpált nyugatra, majd lezárta a déli határt, menedékjogi védelemre nincs esély.
4.) A tervek szerint 1294 ember jönne Magyarországra, akik után feljenként 1,9 millió forintot kapna a kormány, 300 ezerrel többet, mint amennyibe éves ellátásuk kerül.Az Európai Bírósághoz fordulva 2,4 milliárd Ft. támogatást utasít el a kormány , a per százmilliós nagyságrendű költséget jelent.
5.) A kormány szándékosan zagyvál össze mindent, hogy félelmet keltsen és elterelje a figyelmet az ország problémáiról.
A demagógiától terhes populizmusra szinte nincs gyógyír.
Reméljük, valakik megtalálják erre azt a mondanivalót, amely ráfagyasztja a vigyort a ma még győztes, önbizalomtól zsíros arcokról.
Magyarországon nincs senki, aki szép magyar mondatokba fogalmazva nem tudja megsemmisítő csapást mérni erre a betegségre? Szijjártó Szerbiában. Próbálják helyrehozni a röszkei cirkuszt, a kerítést, a felemelt hangú sárdobálásokat. Ez amúgy helyes törekvés, de ezt kell tenni minden szomszédunkkal, napról napra konszolidálva a konfliktusok okozta verbális kirohanásokat. A magyar mentalitás által okozott károk nem könnyen felejtődnek. Vagy talán inkább a peres közösség kierőszakolása lenne a cél? Vállalva a 7-es cikkely tartalmát is, csak azért hogy világgá kürtölhessük Brüsszel bosszúját?
Mondjátok nem lehet felmondani ezeknek - nem közös megegyezéssel - az ország sorsának vétkes veszélyeztetése miatt?
Toby
@mariaberta: A "buta" nem annyira kifejező, mint a birka, konkrétabban, a fidesz-birka !
bakegya
Sügősségi ellátást neki,de a Magyarországnak mindenképpen-ingyen vállalom-de kizárólag a tanácsadást! Az EURÓPAI Unión belüli diplomácia és protokoll ezt a primitív,pongyola szóhasználatot nem hinném, hogy tolerálni lesz képes.KONFRONTÁLÓDNI ÉS MÉG PERELNI IS EGY SZÖVETSÉGEN BELÜL...EGY MAGÁNSZÁM AZ ÉTERBE ... folyamatosan,éveken át,minden témában-hát ezt nem lehet már nyilvánosan minősíteni sem.
kwgx
De szarul néz ki ez az ember.
Annyit melózni, hogy ilyen szarul nézzen ki az ember...
Van egy tanmese (csak körvonalakban) .
Van egy ember. Ül egy fa alatt, és teázik.
Odamegy hozzá egy másik ember (gondolom fideszes ennyi ésszel), és azt kérdi:
Miért üldögélsz a fa alatt teázva?
Dolgoz sokat, telepíts sok fát, és akkor lesz elég pénzed, hogy üldögélj egy fa alatt, és teázgass.
Erre kérdi az emberünk: Miért, most nem azt csinálom - üldögélek egy fa alatt, és teázom!
Úgyhogy baszd meg magad te sokat dolgozó orbán.
Rohadt szarul nézel ki a korodhoz képest, és a feleséged is rohadt szarul néz ki.
A kérdésem? Mi értelme ennek az egésznek?
Persze, ha beteg vagy (és az vagy!), akkor már minden mindegy.

Ha azt írnám, baszd meg az anyád, te geci diktátor, akkor megsértődnél?
Ha megsértődnél, akkor nem írom azt, hogy baszd meg az anyád, te geci diktátor.
Neked így megfelel, te buta paraszt!?
kukac50
Ez csak a pénzről szól,ha betelepítenek akkor nem tudnak annyit lopni a politikusok. Ezért fordult Orbán a Brüsszeli bírósághoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.