Életfogytiglani szabadságvesztést kért az ügyész az 1956-os forradalmat követő megtorlások miatt háborús bűntettekkel vádolt 94 éves Biszku Bélára a Fővárosi Törvényszéken újrakezdett büntetőperben pénteken.

Életfogytiglant kértek Biszku Bélára

 A vádhatóság képviselője perbeszédében szimbolikusnak nevezte, hogy 59 évvel azután mondhatja el vádbeszédét, hogy a vádlott és társai utasítást adtak a kegyetlen leszámolásra.

Tavaly májusban az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék nem jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte Biszku Bélát felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel és bűnpártolással megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmények miatt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@TASzSz: Azon vitatkoznak a történészek is követett e el vagy sem. Addig is ezzel is lehet etetni a népet, mert akkor nem velük foglalkoznak. Lassan 60 éve már sokan akik akkor lehettek 20 évesek már hamut is mamunak mondja.
Az ügyész is inkább a lenyúlásokkal foglalkozna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@eszegfu: Ez volt benne az irónia, amit felemlegettél. Miért akarnak egy ilyen idős embert megbüntetni? Nevetséges erőlködés.
Eddig élt mint Marci Hevesen háborítatlanul, hatalmas nyugdíjjal - rendszerváltozás ide-vagy oda -, most milyen példát akarnak statuálni és kinek?
Erre írtam: Fújhatják a seggét is.
december 4., 13:35
eszegfu
@Eriksson: 17:48 Bocs.! Igazad van, nem voltam "képben"... :(
Eriksson
@eszegfu: Bocs, talán kellett volna egy :)) szmájli, hogy gyanús legyen a "komolyságom". :)
eszegfu
@Eriksson: Mondjuk az jól jött volna -- legalábbis nekem. Nem volt internetem... és amikor végre rájött a "rendszergazdám" az okára... annyira örültem, hogy csak "vagdalkozva" irtam... Azt hiszem ebben a témában akkor u.azt gondoljuk.
kukac50
Szánalmas az a bíró aki ezt az ítéletet kimondta egy 94 éves emberre!
A Mészáros Lőrinc vagyonosodásával állhatna elő az ügyész a Biszku per helyett!
mariaberta
@eszegfu: Egyetértek Veled. Az egész egy szánalmas és ezekre jellemző cirkusz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.