Az öngyilkosság legfájdalmasabb módját választotta az a férfi, aki felgyújtotta magát csütörtök este – írja a Blikk

A férfit mindenki ismerte a környéken, hajléktalanként naphosszat a főtéren lődörgött. Nehéz körülményei ellenére nem hagyta el magát: mindig ügyelt arra, hogy ruhája tiszta és rendezett legyen, sőt az elmúlt időszakban egy hölggyel is megismerkedett, akibe – a helyiek szerint – menthetetlenül beleszeretett. Érzései azonban valószínűleg nem találtak viszonzásra, hiszen úgy tudni, a nő miatt akart végezni magával.

Mielőtt meggyújtotta volna magát, utoljára felhívta telefonon volt kedvesét, aki a hírek szerint nemrégiben szakított vele. Aztán letette a telefont, megragadott egy ötliteres marmonkannát, amiből gázolajat locsolt magára, és felgyújtotta magát. A kínoktól üvöltve, fejvesztve rohangált az önkormányzat előtti téren, szíve választottjának nevét kiabálva. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium egykori környezetvédelmi államtitkára egy lakossági fórum miatt volt a helyszínen, ő is próbált segíteni rajta.

Tőlünk körülbelül 30 méterre óriási lángcsóva csapott fel, és egy nő azt kiáltotta a közeli ház erkélyéről, hogy felgyújtotta magát

– mondta Illés az Origónak. Próbálták esővízzel locsolni, de nem mentek vele semmire, végül egy biztonsági őr futott oda, és eloltotta egy poroltóval.

A szökőkútba is be akart ugrani, hogy eloltsa magát, csakhogy ez nem sikerült neki: a medencét már téliesítették, fóliával borították le.

Végh József kriminálpszichológus szerint ha valaki az öngyilkosság ennyire brutá­lis formáját választja, az esetek többségében annak akar üzenni, akit sorsáért okol.

Ilyenkor az öngyilkos a másik félben élete végéig tartó lelkiismeret-furdalást akar kiváltani

– tette hozzá a szakember.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@Yoda69: Az hát. De szívós halott, ez mindig visszajön, mint Mr. Gould (aki Fernandez néven régen herceg) és Don Fülig di Saint James többször is a tengerbe dobta, de mindig kiújult...
enslaved
Mindenesetre egyből melege lett neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.