Egymilliárd 730 millió forintos fejlesztésbe kezd a III. kerületi TVE sportegyesület. A fejlesztést közvetett állami támogatásból, társasági adókedvezmény, azaz tao-pénzekből valósítanák meg a kerület jóváhagyásával. Offshore cég is kereshet az üzleten.

A sportegyesület a Népszabadság értesülései szerint

öt műfüves kispályát hozna létre, az edzőpályát szabványméretűvé alakítaná, továbbá egy utánpótlásközpontot, egy ötszáz fős fedett lelátót és egy új tanuszodát emelne. A klub társaságiadó-felhasználási kérelmet nyújt be két sportági szövetséghez.

A 30 százalékos önrész nagy részét (mintegy 500 millió forintot) az óbudai önkormányzat állja.

A fejlesztés legizgalmasabb eleme egy kispálya, melyet egy beltéri telekre terveznek, mintegy 3 kilométerre a többi helyszíntől. A telek tulajdonosa egy offshore hátterű cég, a Texber Kft., mely az önrész ráeső részének kifizetését vállalja.

A Népszabadság szerint a Texber Kft. a tao-rendszer egyik kiskapulyát használja:

az infrastrukturális beruházásoknál a telektulajdonos megszerezheti a közvetett állami támogatásból épülő pályát, stadiont, uszodát. Sőt, a projektben együttműködő egyházak, cégek általában akkor vállalják az önrészt, ha cserébe kapnak valamit. Sokszor elvárásuk, hogy idővel megszerezzék a közvetett állami támogatásból épülő létesítményt. A törvény azt rögzíti: az építményt tizenöt éven át sportcélra kell felhasználni, addig állami jelzálog terheli az adókedvezmény mértékéig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.