A Jobbik azt kéri a kormánytól, tisztázza, mit tervez azokkal a bevándorlókkal, akiket más uniós országok toloncolnak vissza Magyarországra.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felvetette: noha a kormány "retorikai háborút" hirdetett a migráció minden formája ellen, Belgium a napokban 30 ember visszatoloncolásáról döntött. A Jobbik tudomása szerint jelenleg is több száz migráns van az országban, akiknek egy részét visszatoloncolták, másik részük őrizetes.

Azt kérdezte, mi a kormány szándéka: évekig adófizetői pénzen az országban tartani őket vagy elérni, hogy a lehető leghamarabb visszatérjenek származási országukba, illetve az első országba, ahol beléptek az unió területére.

A jobbikos politikus szépségtapaszként jellemezte a kormánypártok aláírásgyűjtését és "izmosabb eszköznek" nevezte egy országos ügydöntő népszavazás kiírását arra vonatkozóan, hogy az emberek "hozzájárulnak-e idegenek letelepítéséhez vagy sem". A népszavazás a későbbi kormányoknak is kijelölné a kereteket – vélekedett, hozzátéve: érthetetlen, hogy a kormánypártok nem támogatták pártja javaslatát, amely az alaptörvény módosításával teremtette volna meg a referendum feltételeit.

Z. Kárpát Dániel halaszthatatlannak ítélte, hogy a keleti határon is felálljon a biztonsági határzár, hogy az embercsempészek útvonalának átrendezése esetén is meg lehessen védeni a határokat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nagyon helyes, hogy a jobbik izélgeti a kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.