Havi 300 óra munkáért járt több fizetés – ezt állítja az egyik aneszteziológus, aki 4 kollégájával egyszerre mondott fel a fővárosi Szent Imre Kórházban.

Korábban az intézmény közölte, hogy ősszel emelték 980 ezerre az altatóorvosok bérét. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó főorvos azt mondja, ennyi pénzért rengeteg túlórát kellett volna vállalni, amire sokan képtelenek voltak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az emberminiszter véleménye is érdekelne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Mirabilis: Sajnos általános. Mivel legrosszabbul fizetett volt az altató orvos így kevesebben választották az altató orvosi szakképzést.
Ubul
Azért azt tegyük hozzá, hogy a havi 300 órának mintegy 40%-a ügyeleti idő. Ez ugyan nem szabadidős elfoglaltság és valóban a családtól távol kell tölteni, de ott van az ügyeleti szoba, benne ággyal, televízióval, stb. Nem azt állítom, hogy fenékig tejfel, hiszen csak heverészni kell, de azért mégsem ugyanaz, mint az egyik hozzászólásban említett buszvezető vagy akármilyen aktív munkás teendője.
Ubul
Számtalan ismerősöm is sokat gürizik szintén áldatlan állapotok között ennek az összegnek a töredékéért, csak ők beleolvadnak a tömegbe és nem kerülnek címlapokra!
Fradigege
@szaboria1: Még nem műtöttek. Éjjel-nappal párhuzamosan 3-6 műtő kórházanként fullon üzemel???
szaboria1
@Fradigege: Sajnos igen ne feled sűrgős esetek is vannak pl. egy vakbélnél nem lehet sokáig várakozni mert az perforálhat és a beteg bele is halhat.
human
Ezt a havi 300 órát csak úgy tudom elképzelni, hogy valakinek a valakijének papíron lekönyvelték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.