Üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt a szombathelyi ügyészség egy férfi ellen, aki interneten kínált eladásra olyan árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett – közölte a Vas Megyei Főügyészség kedden.

Simon József megyei főügyész szerint a vádlott mobiltelefonokat, játékkonzolokat hirdetett meg eladásra interneten. Telefonon megállapodott az érdeklődőkkel, hogy a vételárat vagy az előleget a számlájára utalják, ő pedig utána postázza a megrendelt árut, de ez elmaradt. Hozzáfűzte: a férfi 176 embernek okozott egyenként 50 ezer forintnál nem nagyobb, ám összességében 5 millió forintot meghaladó kárt.

A vád szerint a férfi anyagi haszonszerzés végett tévedésbe ejtette a sértetteket, hiszen eleve nem akarta megküldeni az árut, az átutalt pénzt viszont felvette.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Elég buta, aki megrendelést nem utánvéttel vásárol!
iteo
@verum: Igazából a PayPal is jó csak azt nem tudják kontrollálni, azért megy a szövegelés az online kereskedelem ellen. Az utánvétel csak a postának jó!
Laccccci
Az utánvéd semmivel sem biztosnságosabb, fizetés előtt nem nyithatod ki a csomagot, akár téglát, akár működésképtelen árut is küldhet.
JAJMÁR
Rendszeresen vásárolok interneten, előre utalással és PayPal-lal is, még külföldről is. Az a nem mindegy, hogy a portál, amely az árút kínálja leellenőrizhető-e, vásárlói véleményeket közzéteszik-e?
Nyilván a fészbukon hirdető Akárki Jóskától nem vásárol az ember sehogy, se előre utalással, se utánvéttel, és csodákat ígérő terméket sem. de minden esetben rá kell keresni a véleményekre... - google, fórumok -

Adószámmal rendelkező webáruházakban kimondottan szeretek vásárolni, akár külföldről is, ahol minden egyes árú alatt elégedettségi értékelés van a vevők részéről, és van cserelehetőség is. Összehasonlítom árgéppel, ár érték arányt megállapítom, mindezt ülve, széles választékkal, anélkül, hogy boltból boltba rohangálnék. Vannak kipróbált webáruházaim.
A legtöbb esetben jóval olcsóbb, mint ugyanez az árú a boltban, ahol az eladónak vagy van véleménye róla, vagy nem ért hozzá, de el akarja adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.