A szocialista Kiss László megkérdezte Semjén Zsolt minisztertől, hogy „A magyar kormányfő futballőrületén túl mi magyarázza a székelyföldi labdarúgás ilyen mértékű támogatását?”, és Semjén Zsolt meg is adta rá a választ, melyet a 444.hu éles szemmel szemlézett is.

A 880-1200 millió forint közötti támogatást Semjén Zsolt szerint három nagyon ütős dolog indokolja.

Először is az, hogy a térségben még nincs labdarúgó akadémia, másrészt az Alaptörvény, aminek alapján felelősséget vállalunk határon túli testvéreinkért, és most tessék figyelni:

a nemzeti alapon szerveződő sportegyesületek nagyban hozzájárulnak a külhoni magyarság közösségi és régiós öntudatának, nemzeti identitásának megerősítéséhez, támogatja a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát.

Harmadsorban pedig az teszi szükségessé a székelyföldi foci felvirágoztatását, hogy

a kormány támogatásával épült új csíkszeredai és székelyudvarhelyi pályákat tanítási időben a város valamennyi diákja használhatja . Az egyesület a családokon és a szurkolókon keresztül gyakorlatilag minden székelyföldi háztartást elér. Így az Akadémia működése a régió önrendelkezési törekvéseit is pozitívan befolyásolhatja.

Egyébként ha valaki nem tudná, akkor a 444 azt is elárulja nekünk, hogy

a Székelyföld Labdarúgó Akadémia magyarországi partnere a felcsúti Puskás Akadémia, ők adják a szakmai útmutatást. A lehetségesebb székely gyerekeket pedig várják Felcsútra.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
mint már annyiszor leírtam...eközben a kórházak összedőlnek, a tanárok meg fizetés és eszköz nélkül dolgoznak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@eszegfu: még nem értékeltem...majd ha focizni lesz kedvem...:)
micfild
Tessék mondani, a kisvasút is székelyföldig fog érni?? az ki nem maradhat... orbánnak kisvasúton is el kell érnie azokat, akiknek a hatalmát köszönheti..
eszegfu
@Csizmás Kond: Azért bátorkodtam megkérdezni, mivel azt irtad: "mindenki látja, csak másképpen értékeli"...:) Nem is tudom eldönteni, hogy most humorosra vetted a figurát, vagy diplomatikusan kitértél az "értékelés" elől... :)
petike
@eszegfu: A csizmás azt akarja burkoltan mondani, hogy most bárki lophat, csak ne a gyurcsány lopjon.
eszegfu
@petike: Na ne mááááár! Ugy tünik, hogy én még mindig nem vagyok képes "kombinálni"! Én csak azt értem meg, amit egyenesen mondanak, vagy leirnak... még ezen is gondolkodnom kellene?! De tényleg köszönöm a felvilágositást, mert a büdös rohadt életben nem jöttem volna rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.