Folyamatban lévő bírósági tárgyalások ellenére sikeresen elárverezték az előre meghirdetett kishantosi földrészleteket kedden Székesfehérváron. A Fejér Megyei Kormányhivatal közlése szerint a helyszínen egy be nem jelentett esemény során rongálás történt, emiatt a rendőrség büntetőeljárást indított.

 A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján szereplő adatok szerint a székesfehérvári 2-es árverési bizottság kedden kilenc tételt tárgyalt: négy ercsi és öt hantosi, egyenként három hektárt meghaladó földrészletet. A Seregélyesi úti épületben emellett két másik bizottságban folytak az árverések hantosi, gárdonyi, velencei és zichyújfalui földterületekről.

Az árverések lebonyolításában közreműködő kormányhivatal közölte, hogy az előre meghirdetett földrészleteket sikeresen elárverezték. Annak ellenére – jegyezték meg –, hogy a székesfehérvári 2. számú árverési bizottság munkáját a Greenpeace aktivistái próbálták megakadályozni.

A Greenpeace Hungary kedd délután Facebook oldalán jelentette be, hogy a kishantosi biogazdaság által korábban bérelt földek Székesfehérváron zajló árverése ellen tiltakozásba kezdtek. Aktivistáik felmásztak az árverésnek helyt adó Seregélyesi úti épület tetejére, ahova 25 méteres

"Földrablás"

feliratot festettek lemosható festékkel, valamint egy "El a kezekkel Kishantostól!" feliratú transzparenst lógattak le az árverés termének ablakába. Az aktivisták az egyik árverés termébe is bejutottak, ahol magukat a berendezési tárgyakhoz láncolták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedd este írásban közölte az MTI-vel, hogy egy be nem jelentett rendezvény kapcsán több embert igazoltattak kedden Székesfehérváron a Seregélyesi úton. Az ügyben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Erre nincs más szó, csak az, hogy aljas szemét bagázs !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Így teszi tönkre Orbán azokat az értékeket, amik még tisztán magyar teljesítményből és nem német autógyárakból fakadnak.
nyanya001
Erre nincs más szó, csak az, hogy aljas szemét bagázs !
human
@nyanya001: Én tudnék más szót is, de minek írjam le, ha kitörlik.
verum
Azt hiszem, ezek a szemétségek az ország jóváhagyásával történnek.
Hiszen nem netadóról van szó. :-(
Egyébként elakad a szavam - mekkora hatalmuk is van, belegondoltatok?
Lepényleső
..hiszen esélyegyenlőség és demokrácia van-nekik. Nekünk,ami előttük is volt, k-u-ss.
kakaósbögre
öööö,hol is vannak ilyenkor a fidesztrollok?
papa.49
@kakaósbögre: Örömükben lengetik a fütyisz zászlót a Lendvay utcában)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.