A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai is intézkednek Budapesten, a III. kerületi iskolánál – számolt be az M1 aktuális csatorna szerdán kora délután.

Több hírportál azt írja: a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről jelentkezve azt mondta: egyelőre annyit tudni, hogy a rendőrség és Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a helyszínen vannak. Lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét. Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy "biztonságos" terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

A TEK-nek óbudai iskolához kellett vonulnia

Az MTI kereste a rendőrséget és az iskolát is, de egyelőre nem nyilatkoztak, későbbre ígértek tájékoztatást.

Frissítés: 13.37: Az Indexnek nyilatkozó egyik diák azt mesélte:

Úgy kezdődött, hogy fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző, akkor protokoll szerint mindenki kivonult a sportpályára, 15-20 perccel később informáltak minket, hogy jött egy hívás arról, hogy bomba van az iskolában. Megjöttek a rendőrök, kivágták a kerítést, és az alsósokat kimenekítették a múzeumba, minket egy 10 perccel később elvittek a tornaterembe, ahol másfél órát töltöttünk. Később kiengedték azokat, akiknek a szülei ott voltak, de csak kisebb csoportokban. A szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az iskola előtt kb. 15 TEK-es állhatott, az utca tele rendőrökkel. Civil autós TEK-esekkel is.

13.39: A BKK is arról tájékoztatott, hogy lezárták a környéket.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@karma1: Nálunk is volt bombariadó. Természetesen valami diák volt. Év elején mikor a jogaikról tájékoztatják a diákokat arról is szólni kellene nekik, hogy az ilyen trükkök milyen következményekkel járnak. Az orvosi igazolás is bűncselekmény és következményekkel jár. Erről sem beszélnek nekik és aminek nem ismerik a következményét, azt esetleg már későn tapasztalják meg.
Toby
Mi történt, TEKéknél nem volt meg a nyócosztály' ?
Lepényleső
Aki keres,az talál,ha az a cél. Volt már rá példa a történelem folyamán,hogy a propaganda alátámasztására,saját magunk cselekedtünk,ami aztán soha nem lett bizonyítva.
Kassa bombázása?
verum
Nem értem, hogy bombariadó miatt miért kell Tek?
Tűzszerészeink nincsenek? Rendőreink már nincsenek?
karma1
@verum: Most meg a csapbol is nekik kell folyniuk, mert annyi hulyeseget kovettek el... Viszont akkor ki vigyaz orbanra a Parlamentben? Az ejszakai muszak?
hetöndöe
@Lepényleső: Ezekből a rohadékoktól simán kitelik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.