Nem volt hajlandó felszólalni, és ő volt az egyetlen, aki az összes Kárpát-medencei magyar párt által szignált, autonómiát követelő nyilatkozatot sem írta alá a a Magyar Állandó Értekezleten. Tőkés Lászlónak még Orbán Viktort is sikerült kínos helyzetbe hoznia – írta a NOL.

A lapnak a rendezvény több résztvevője azt mondta, hogy az egykori református püspök megsértődött a szervezőkre, a beszédét sem volt hajlandó megtartani. Ennek okáról Tőkés állítólag annyit mondott, azt tanácsolták, spóroljon a szóval, nem jut mindenkire elég idő, így nem fogja megtartani a beszédét. Majd még a mikrofonját is kinyomta. Erre a levezető elnök, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságát vezető fideszes Potápi Árpád udvariasan – egyes források szerint kérlelően – jelezte, Tőkésre mindenképpen van idő, de az EP-képviselő hajthatatlan maradt. A lap forrásai szerint ekkor még Orbán Viktor a teremben volt, de kínos helyzetbe került, kényszeredetten nevetgélt. Többen egyébként úgy emlékeznek: Tőkés a szünet után ott is hagyta a rendezvényt.

A NOL úgy tudja, nemcsak az időhiány miatt sértődhetett meg az erdélyi politikus. Az elmúlt években Orbán inkább az RMDSZ oldalára állt, a többi erdélyi szervezet –  ezért a Tőkés által képviselt Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – már nem jut akkora támogatáshoz, mint pár évig a Fidesz 2010-es kormányra jutása után.

Az újság azt is hangsúlyozza: Tőkés sokat köszönhet Orbánnak, miatta juthatott ki EP-képviselőként Brüsszelbe. Ugyanis a miniszterelnök-pártelnök volt az, aki kitalálta, hogy a párt európai parlamenti listájára kerüljenek fel külhoni magyar politikusok is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Haaat, tokest mar nem szeretem, nem az, aki annakidejen aggodoan lepett fel az erdelyi magyarok erdekeben... Tokeletesen megvaltozott, szoval akkor most orbant is sz@rba hagyta... Ez van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Remélem, jön utána a többi! tőkés meg, olvassátok el kkalman hisz-ét, egyezik a véleményem az övével. Egy megélhetési haszonleső!
wagabund
az a pasi hagyta szarban, akire büsszelben rányitott a felesége, miközben az asztalon döngette a titkárnőjét? érdekes...
nezelodo
Na most jön a klasszikus irodalom... "Te is fiam Brutus?" Minden zsarnokkal megesik legalább egyszer hasonló! Kérdezze csak meg a Csau házaspárt!
vitriol
@justhpeter: Illés Zoltánt kihagytad!
vitriol
@justhpeter: bocs, volvosnak akartam írni!
Jozefina
@kkalman: Válogatott szókincs!!!?? Királyság!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.