Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a békéscsabai férfit, aki hét kislányt molesztált 2011 és 2013 között.

 A táblabíróság tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésnek bűntettében, valamint szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 23 esztendős vádlottat.

A férfi 2011. október 2. és 2013. november 12. között hét kislányt támadott meg azért, hogy őket fogdossa. A kerékpározó vádlottat Békéscsabán 2013. november 21-én délután fogták el.

A vádlott a bűncselekményeket beismerte. Az utolsó szó jogán a táblabíróság előtt úgy fogalmazott, nincs mentsége a történtekre, és szeretne még egyszer bocsánatot kérni a sértettektől, valamint hozzátartozóiktól. Elmondta, a börtönben pszichológus segítségét kérte, s "másra sem vágyik, minthogy ne az legyen, aki".

A táblabíróság döntésével enyhített az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék által kiszabott tíz és fél fegyházbüntetésen. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a törvényszék részben tévesen minősítette a vádlott szeméremsértő cselekményeit. Az ítélőtábla emellett enyhítő körülményként értékelte a vádlott személyiségzavarral járó betegségét, így elegendőnek látta a rövidebb időtartamú büntetés kiszabását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.