Áder János köztársasági elnök tiszteletvacsorán látta vendégül Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, a nemzet színészét 80. és Makk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, a nemzet művészét 90. születésnapja alkalmából pénteken a Sándor-palotában.

A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János köztársasági elnök 2012-ben azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a tiszteletre méltó értékek megteremtőire, a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül tiszteletvacsorán, de meghívást kaptak a Sándor-palotába Európa-bajnok szakmunkások is.

Ezen alkalmakkor Áder János körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, majd együtt megtekintik az épület teraszáról a kilátást. A tiszteletvacsorákon a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta négyfogásos menüsort szolgálják fel a vendégeknek.

Tiszteletvacsorán vett részt 2012 óta mások mellett Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó, Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett labdarúgó, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Lech Walesa egykori lengyel államfő.

Áder János köztársasági elnök (j) és felesége, Herczegh Anita (j2) Törőcsik Mari színművész (b3) és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palotában 2015. december 11-én.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltÁder János köztársasági elnök (j) és felesége, Herczegh Anita (j2) Törőcsik Mari színművész (b3) és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palotában 2015. december 11-én.
Áder János köztársasági elnök (b) Törőcsik Mari színművész és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palota teraszán 2015. december 11-én.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltÁder János köztársasági elnök (b) Törőcsik Mari színművész és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palota teraszán 2015. december 11-én.
Áder János köztársasági elnök (j) és felesége, Herczegh Anita (j2) Törőcsik Mari színművész és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palotában 2015. december 11-én.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltÁder János köztársasági elnök (j) és felesége, Herczegh Anita (j2) Törőcsik Mari színművész és Makk Károly filmrendező társaságában a Sándor-palotában 2015. december 11-én.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Ezt a Marit,már hányszor nyalja körbe a fidess-hogy bele nem szédül .JÓL BÍRJA vénségére is a körhintáztatást!
Lepényleső
A vendégek bizonyosan megérdemlik a palotát,a vendéglátóról azonban ez nem mondható el.
karma1
@bakegya: Kicsit tevesztesben vagy, Kedves, Torocsik Mari NEM fekudt le a fide$$-nek, egyszeruen csak nagyon oreg, nagyon beteg, es meg eleteben ohajtjak Neki megadni a tiszteletet. A regi jo komenista gyakorlatban altalaban 2-3 honappal az illeto halala elott adtak meg a magas kitunteteseket, Anyukam mindig mondta, hogy "Na, szegenynek, ennek se sok van hatra"...
Makk Karoly es Torocsik nem lihegett sosem a fide$$ mogott, nem volt ra szukseguk, mind a ketten nagy muveszek a sajat szakmajukban.
Szerintem ez jar nekik, en nem sajnalom toluk, es ebben az esetben ezt egy nagyon szep kezdemenyezesnek tartom, ha ader be tudja tartani azt az elvet, hogy VALOBAN csak az arra erdemeseknek jusson ez a megtiszteltetes, ne pedig a "csaladnak", pl. don vajnanak vagy don meszilorincnek, csak azert, mert annyi a zsozsojuk es olyan befolyasosak (mondjuk a lovet orban adta, de akkor is...:o))
bakegya
@karma1: teljesen egyetértek...Sós Imrére emlékszel-vele már többször vissza is néztem,mert még kicsi voltam amikor a Körhintában együtt láthattam őket.CSODA ÉRZELMI SZINTET TEREMTETTEK-A KARAKTERÜKKEL.
Akkoriban érdekes módon nekem még a Bondarcsuk filmek is nagyon tetszettek-szinkron nélkül oroszul akkor kezdtem rájönni milyen könnyen el lehet sajátítani ,méghozzá irodalmi szinten egy olyan gyönyörű nyelvet mint az orosz-
A kedvencem azonban abból az időből a Szemes Marika volt-ő volt a pesti szomszédunk,de a legszebb nőnek a Váradi Hédit,Krencsey Mariannet tartottam.
karma1
@bakegya: Hajszalpontosan ugyanez a velemenyem, es Bondarcsuk formabonto volt az O idejeben, nekem is voltak alkotasai, amik tetszettek...:o)))
Azokban az idokben voltak rendkivul jo szineszek, amilyenek ma mar nem, vagy csak nagyon kevesen szuletnek...

Az akkori "mocskos" kadari rendszernek volt koszonheto a legtobbjuk, mint Torocsik Mari, Horvath Teri, es persze a nagy Sos Imre is, aki vitathatatlanul jo szinesz volt, ha Hollywoodba szuletik, akkor a legnagyobbak kozott lehetett volna , igy maradt neki a tragikus szerelem es sors, amit maga valasztott,... A "Reszeg jozanok" kivalo eletrajz Muller Peter tollabol...Kicsi konyv, de hiteles...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.