A rendőrök után a tűzoltóknak is vigyáznia kell, milyen magánvéleményt fejtenek ki a virtuális térben – írta meg a Lánglovagok.

Még a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek szolgálati jogviszonyát szabályozó törvény teremtette meg a lehetőséget arra, hogy megtiltsák a hivatásos állomány tagjának az internetes felületen magánszemélyként való megnyilvánulásakor, magánvélemény nyilvánításakor a hivatásos állományba tartozására vonatkozó adat nyilvánosságra hozását. Erre a júliusban hatályba lépett jogszabály a rendőröknél az országos rendőrfőkapitánynak, a tűzoltóknál az országos katasztrófavédelmi főigazgatónak adott felhatalmazást.

A lap érdeklődésére Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője közölte: már kidolgozták a vonatkozó belső szabályozót, ami a közeljövőben hatályba lép. Az előírások célja, hogy az állomány tagjainak magánéleti megnyilvánulásai ne legyenek méltatlanok a szervezethez, hiszen az itt szolgálatot teljesítők az egyik legmegbecsültebb szakma képviselői.

A Lánglovagok Egyesület új szolgálati törvény számos pontja – köztük az internetes korlátozás – miatt még júniusban fordult az alapvető jogok biztosához. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint az új jogszabály miatt olyan sok panasz érkezett, hogy külön munkacsoport foglalkozik vele. Idén a vizsgálat lezárása nem várható.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hát persze, miután kiderült, hogy a "vezér" tűzoltók, meg nem engedett, sőt tiltott másodállásokban és cégekben érdekeltek, rögtön a "demokratikus" módszerekhez nyultak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Lassan már kész Észk Korea leszünk! Olvastam, hogy az az elmeroggyant kim dzsong un megtiltotta a hosszú haj viselését. Nem normális, ahogy viktátor sem! Azt hiszi a csuti zsírmore, hogy erőszakkal befoghatja az emberek száját? Hát nem, és előbb utóbb rá is fog faragni! Nagyon remélem!
prime777
@Desischado: Azért messze nem vagyunk még Észak-Korea.
Haladunk arra,de nagyon messze van az még.
Legalább is remélem!!!
Mi már rég nem élnénk,ha azok a viszonyok lennének itt is.
soljanka
@prime777: Minden nap közelebb vagyunk!
És az a szép benne, hogy felhatalmazással csinálják.
Mert minden nap kapják a birkáktól a megerősítést.
Butautáló
Ez aztán a demokrácia! Egész Európa Magyarországon röhög!
joopapa
Ki vagy kik döntik azt el hogy melyek azok a magánéleti megnyilvánulások amelyek méltatlanok a szervezethez? De lehet hogy nem sokára a mi megnyilvánulásainkat is korlátozni fogják mert sérti a fityesz tolvaj maffia "önérzetét"! De amikor valamelyik fityeszes polgi értekezett arról hogy a zsidó állam hozta létre és pénzeli a terroristákat, na azzal a fityesznek nem volt baja mert csak a magánvéleményét mondta el igaz a bocsánat kérő irományát a polgi a hivatal honlapján közölte! És azzal sincs semmi bajuk amikor a fityeszes vezetők a pártjuk nevében nem magán emberként beszélnek ótvar hazugságokat vagy baromságokat! Lásd kupakos lala vagy a l szájmon laci stb
Fradigege
Akkor miafszért posztolgat és véleménykedik a felcsúti is a facebook-on? Ne szerepeljen a köcsög sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.