Erkölcstelen az európai politikai vezetés álláspontja a modernkori népvándorlás kezelésében – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

Kósa Lajos hangsúlyozta, Európa vezető hatalmai azért nem oldják meg a migráció problémáját, mert nem is akarják, ezt mutatja szerinte az is, hogy a náluk kisebb Magyarország képes volt a saját feladatát elvégezni: megvédte az országot és Európát. A Fidesz alelnöke beszédében dermesztőnek nevezte, hogy az európai vezetők egyik legfontosabb tagja személyes kiállásával sem mutat példát. "Utoljára ilyen világpolitikai szempontból vezető hatalmat Jelcin idején vezettek ezzel a karakterrel. Akkor is mekkora baj lett" – fogalmazott Kósa Lajos, majd hozzátette, ilyen fáradt, szomorú és érzelmes mentalitással Szamosangyaloson három óráig sem tudna polgármester lenni valaki.

A kormánypárti politikus szerint ebben a helyzetben kell, hogy legyen egy európai ország, amelynek vezetője ki tudja mondani: "a király meztelen, vegyétek észre!".

Kósa Lajos szerint az európai politikai vezetés álláspontja azért is tarthatatlan morálisan, mert míg szolidaritásról beszél, figyelmen kívül hagyja egyik tagállama, Bulgária érdekeit. Erkölcstelenségnek nevezte emellett azt is, hogy miközben Magyarország ellen eljárást indítottak az illegális bevándorlók anyanyelv-használati jogainak be nem tartása miatt, addig sokmillió őshonos kisebbség ugyanilyen jogai nem garantáltak Baszkföldtől Erdélyig és a Felvidéktől Írországig.

Kósa Lajos kitért továbbá arra is, hogy míg Európa folyamatosan "csuklóztatja" Magyarországot a demokrácia ismérveiből, aközben Európa jellemzően balliberális vezetői semmibe veszik az európai polgárok 85 százalékának azon véleményét, amely szerint elég volt a népvándorlásból és meg kell védeni a határokat. Kósa Lajos figyelmeztette az európai választópolgárokat: amennyiben nem szorítják rá a kontinens vezetőit álláspontjuk megváltoztatására, abból nagy baj lesz.

Az ügyvezető alelnök kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a teljes foglalkoztatás, a családok támogatása legalább olyan fontos, mint a modernkori népvándorlás problémájának megoldása. Kósa Lajos szerint az ellenzék primitív pártpolitikai érdekből beszél gyermekszegénységről és gyermekéhezésről, amely fogalmak nem is értelmezhetők, hiszen egy rendes családban nem éheznek és nem lehetnek szegények kizárólag a gyerekek. Az ellenzék ezzel a "címkézéssel" nem a gyerekeken akar segíteni – mondta. Hozzátette, a Fidesz a korábbinál többet, öt év alatt 72 milliárd forintot fordított gyermekétkeztetésre, emellett egymillió családot kiszabadított a devizaadósság-csapdából. Megjegyezte továbbá, miközben az ellenzék a szegénység növekedéséről beszél, addig a statisztikák ennek ellenkezőjét mutatják. Kósa Lajos a teljes foglalkoztatást nevezte a legjobb családtámogatási eszköznek, hiszen szerinte a szegénység ellen leginkább a munkával lehet megküzdeni. A Fidesz alelnöke felszólalása végén leszögezte, pártja sikerének alapja, hogy stabil és erős szövetséget valósítottak meg a magyar választók többségével.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
"Kósa Lajos szerint is túl sok hülye jön szembe az autópályán"

Fordulj meg Lala, mert te mész rossz irányba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Te Lajos ! Nem lehet, hogy Ti mentek szembe a forgalommal???
libellle
Mennyi zázlo nöl ki a hátából, és egyre több. lessz. Ez emlékeztet a volt Kelet-Németországi pártkongressekre is ahol mindenféle zaszlók voltak kb igy drapierozva. és a képek amiket lehtett a Tv-ben látni amikor a Magyar komunnista párt ülésezett. Hmm... a történelem egyes országokban megismétli magat gyorsabban mint ahogyan azt a polgárok szeretnék.
kkalman
Mr. 20 százalék? A teljes foglalkoztatás teljes hiánya jellemző az országra. A közfoglalkoztatást nem merném munkahelynek tekinteni, ellentétben veletek. Nemcsak én, de nagyon sokan szintén nem. Akkor ki megy szembe a forgalommal?
csetere
@simmering73: Már rég. Csak makog ha beszélnie kell.
papa.49
@simmering73: Á dehogy enni a pacák, önmagát adta))))))))))))
Mobil123
@simmering73: Nem is volt neki mi elmenjen :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.