Évi 140 millió forintért bérel 66 országgyűlési képviselőnek lakást az állam Budapesten. A Bors által megszerzett adatok szerint számos képviselő 180 000 forint feletti árú albérletben él, a legdrágább bérlemények az V. és a XIII. kerületben találhatók.

A csúcstartó a fideszes Lezsák Sándor, akinek 76 négyzetméteres, Garibaldi utcában található lakása összesen 2,7 millió forintba. havonta pedig 231 ezer forintba kerül.

A fideszes Jakab István bérli a legnagyobb ingatlant évi 2,7 millióért: a XII. kerületi, Mátyás király úti lakás 169 négyzetméter. Igaz, a bérleti díja ugyanannyi, mint amit Lezsák fizet a feleakkora lakásért. Egy 61 négyzetméteres lakásért havi 229 ezer forintot (évi 2,7 milliót) fizet a fideszes Mátrai Márta a XIII. kerületben.

A Bors ingatlanpiaci kutatásai szerint a bérlemények véletlenül sem a legolcsóbbak az adott környéken.

Szintén 230 ezer forintért bérel lakást Sneider Tamás jobbikos képviselő.

Elsődleges szempontként az vezérelt a lakások keresgélésénél, hogy közel legyen a munkahelyemhez. A parlamentben az éjjeli ülésvezetések között nincs lehetőség egy-két órás alvásra se. Másodlagos szempont volt, hogy amikor a gyermekeim Budapesten tartózkodnak, ne egy szobában kelljen összezsúfolódva élnünk. Mivel falusi környezetből jöttem, nem tudtam, mennyivel nagyobb a hőigénye egy fővárosi lakásnak, a mostani legnagyobb téli hidegben sem kell fűteni. A rezsi alacsony, nem haladja meg a harmincezer forintot

- magyarázta a bizonyítványt a politikus.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Ezek a pofátlan kifizetések. Nagyon sok család nem lakik ekkora lakásban, még ők egyedül bérelnek méregdrága luxus lakásokat, amikor gyakorlatilag 1 szobára van szükségük. Életvitel szerűen nem is lakinak benne, semmi nem indokolja ezt a pazarlást.
Ugyanakkor egy hatalmas összegű benzinpénzzel haza utaznak. Felháborító.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@papa.49: Engem az dühít a legjobban, hogy álszent módon lecsökkentették a képviselők számát, ezzel elhintették a port, hogy költség csökkentéssel jár majd.
Ugyanakkor ezekkel a pofátlan kifizetésekkel és + még eszméletlen mennyiségű juttatással megháromszorozták a jövedelmüket. De persze mindegyik fölveszi ám pártállástól függetlenül:))
papa.49
@KERKA: Gondolod hogy maguktól valamit megvonjanak???Hát nem!!!
Lepényleső
Én hülye azt hittem kalapoznak,pedig úgy látszik minket rabolnak.
papa.49
Most őszintén 2016. 02. 15. mi lesz az első napirendi pont, a parlamenti képviselők javadalmazása, és mindenki megfogja szavazni, az ,,ellenzék,, is!!!
nemjoezigy
@human: irod:
" Tudod mit mondanak erre. A szegénységet nem lehetnek megoldani abból a pár milliárdból amit a képviselőktől vagy az állami cégvezetőktől lehetne elvonni. Ezzel szépen meg is nyugtatják a lelkiismeretüket."
Már bocsájts meg, de ezeknek nincsen lelkiismeretük!
Sőt ezek annak örülnek, ha az országot és a szegényeket még jobban kizsákmányolják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.