Ajándékcsomagokat vitt néhány KDNP-s a kiválasztottaknak: a főváros XIX. kerületében a párt frakciójának több tagja mélyszegénységben élő, a Katolikus Karitász "Akarom" modellprogramjában résztvevő családoknak adott át karácsonyi csomagokat.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta: a program egybevág a párt szociálpolitikai elképzeléseivel, hiszen alapvetően nem a családok segélyezését célozza, hanem

az önerő és a takarékos szemlélet kialakulását segíti. Megtanítja a pénzzel gazdálkodni a családokat

- emelte ki a frakcióvezető, aki szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan forrásaikat felhasználni - mesélte Harrach.

A KDNP frakció tagjainak felajánlásából ötven család kapott alapvetően élelmiszerekből összeállított ajándékcsomagot – ebből azt a következtetést is levonhatjuk, hogy minimum ötven ilyen család már a KDNP szerint is létezik.

A Katolikus Karitász innovatív fejlesztési modellprogramját azzal a céllal indította, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő, gyermekes családoknak anyagi, szociális és mentális segítséget nyújtson. Rövid távon a család szociális helyzetének javítását szeretnék elérni, hosszú távon a rossz szociális helyzetből való kilábalást, az anyagi stabilitás elérését segítik.

A program keretében összesen 100 mélyszegénységben élő családnak segítenek komplex szolgáltatásokkal, anyagi támogatási formákkal annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, költségvetésük kiegyensúlyozottabbá váljon, megtakarítást érjenek el. A modellprogramban résztvevő térségek Budapest XIX. kerülete és Nógrád megye.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Amennyivel többen vannak, annyiszor esnél pofára !
Megtanulnád, hogy nem szabad hazudni !
Toby
Vén trozsőr ! Felveszed még a nyugdíjadat a havi 1 milla mellé ?
nyanya001
Amennyivel többen vannak, annyiszor esnél pofára !
Megtanulnád, hogy nem szabad hazudni !
eszegfu
Csak remélni tudom, hogy a KDNP-sek által összegyüjtött "ajándék"-ban részesülő családok nem tudják Harrach "kisérő" szavait! Valami ilyesmi: a megfáradt, munkanélküli szülők nem képesek beosztani javaikat... Ez az ember biztos, hogy nem 100-as!!! Adnak valamit, u.akkor ezzel meg lealázzák őket!:((
dr. prédikátor
Körösztényszarszájú harrach!!! Meg ne erőltesd ám magadat!!!Vigyázz nehogy nagyot emelj!!!Amúgy meg a saját pénzedből is adakoztál,,, /képviselői pénz +nyugdíj/ vagy csak a közpénzből ???De ha elmennéál vidékre is nem 50 családot találnál mélyszegénységben hanem három millió embert!!!Ez eljut a tompa agyadig???
Desischado
Ez a vén undormány parazita azt a kapaföldet sem érdemli meg, amit majd ráhúznak! Remélem, van menny és pokol, mert akkor neki a pokolban bérelt helye van! Nincsenek szegények?! Több millióan! És szeretném látni, hogy jönne ki ez a vén szemét havi 22 800 ft-ból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.