Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Posted by Gyurcsány Ferenc on Tuesday, December 15, 2015

A 2018-as választásokra elkészíti az egészségügyre vonatkozó ajánlásait a Demokratikus Koalíció (DK); Gyurcsány Ferenc pártelnök erről a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetnél tartott keddi sajtótájékoztatóján beszélt, mielőtt meglátogatta az intézményt.

A Demokratikus Koalíció képviselői kedden és szerdán budapesti kórházakba látogatnak, hogy "felmérjék az intézmények helyzetét". A DK egészségügyre vonatkozó programjának kialakításához pártja képviselői kórházvezetőkkel konzultálnak majd a következő hetekben – közölte Gyurcsány Ferenc, aki a végső programot február végére ígérte.

Mint mondta, az egészségügyben mára minden szakma hiányszakma lett, naponta három orvos és két nővér hagyja ott munkahelyét, összességében pedig 500-600 milliárd forint hiányzik az ágazatból. Gyurcsány Ferenc a lehetséges elmozdulási irányok között említette, hogy a szociális járulékból 150-180 milliárd forintot kizárólag az oktatásban és az egészségügyben lehetne felhasználni.

Hangsúlyozta továbbá: nem lehet egyösszegű, nagymértékű béremelést ígérni, de évente 10-15 százalékos, ütemezett bérfejlesztést igen. Át kell alakítani a szakképzést, és a társadalombiztosításon belül egy úgynevezett "tb extrát" kellene bevezetni. Utóbbi kapcsán azt mondta, aki hajlandó több tb-járulékot fizetni, az kaphasson magasabb minőségű ellátást az állami rendszerben. Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a 2008-as, "szociálisnak hazudott népszavazás óta az egészségügy abban a hazugságcsapdában vergődik, amit az akkori ellenzék, a mai kormánypárt előállított". "Padlón van az egészségügy" – jelentette ki a DK elnöke.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a nap folyamán a parlamentben egy interpellációra válaszolva az egészségügyről azt mondta: a szocialisták a privatizációval sodorták veszélybe a kórházakban dolgozók állását, rendszerszintű megoldás helyett pedig csak távol akarták tartani a betegeket a kórházaktól, például a vizitdíjjal. Kormányzásuk alatt forráskivonás, míg azóta csak forrásbővítés volt – hangsúlyozta, hozzátéve: velük szemben a jelenlegi kabinet fizetéseket is emel, ahogy azt a nemzeti össztermék növekedése lehetővé teszi, de pluszforrások is rendelkezésre állnak, például a műszakpótlékok fedezésére.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az egészségügyben akkora a baj, hogy ezek a polikai ígéretek olyanok mint halottnak a csók. Ha azonnal nem avatkoznak be, nem lesz akinek megemeljék a bérét, mert a nem borravalós szakmákban az orvosok (akik legalább 10 évet tanultak az érettségi után) menekülnek mert a hidegvízrevalót nem keresik meg (pl patológusok). A kórházi beszállítóik csődbe mennek, a betegek meg meghalnak, a fiatalok elmennek. Lassan egymásnak fognak magyarázni a politikusok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@justhpeter: Lassan befejezhetitek, hogy Gyurcsányt Orbánhoz hasonlítjátok.
wagabund
@vukkocska: @vitriol: valahogy ezt szerettem volna kérdezni...

a háromszáz forintos vizitdíj más néven történő bevezetésével akár a csatazaj is elülhetne...én , és még sokan a pleb'sből meg elhinnénk, hogy milen jót tettek velünk...de még ezt sem teszik...

miért?
wagabund
@Vizual: Gyurcsány jót akart, csak akik körülötte segítették a munkáját, azok tettek róla, hogy ne sikerüljön...
a nép le van szarva jelszóval...
karma1
@prime777: Bizony, mindkettotok meglatasa egyforman tokeletes: a fide$$ a vilagon semmi mast nem csinalt ellenzekben sem, csak mindent megfurt, amit a kormanyzo part javasolt annakidejen, es Gyurcsany megengedte ezt, mert maximalisan fair volt, mindent demokratikusan akart intezni, ahogy azt igerte. Amikor viszont a fide$$ kormanyra kerult, MINDENT atvett, amit Gyurcsany akart bevezetni, es a sajatjakent probalta meg eladni, de egeszen mas szandekkal, mint azt Gyurcsany tette volna.
karma1
@wagabund: 6.13-ra: Mert a fide$$ propaganda teljes gozzel azon dolgozik most, hogy milyen cimen tudnak lenyulni azt a 300 forintot is, de az egeszsegugybol - ha egyszer belekerul a rendszerbe a love - , akkor nagyon nehezen lehet belole kivenni a zset, tehat marad az a megoldas, hogy eleve nem is adnak az egeszsegugynek semmifele penzt, oszt jonapot.
Vizual
@Horizont: Nem is úgy értettem és nem ezt válaszoltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.