Védett épülettömböt bontanának a Nemzeti Múzeum háta mögött. És a legszomorúbb, hogy még csak nem is egy külföldi ingatlanfejlesztő, hanem a Szent Szív apácarend akarja tönkretenni a Palotanegyedet – írja a válasz.hu.

Az Építészfórumon hétfőn megjelent tervek szerint a jelenleg álló klasszicista épület helyére ez kerülne:

Apácarend bontana egy védett épületet a Palotanegyedben

Az eredeti épületet 1870-ben építették gróf Zichy Antal megbízásából, 1917-ben került a Sacré Coeur nővérekhez, amit az államosítás után kaptak vissza. Az apácarend négy építészirodát hívott meg a tervpályázatra, hogy vitassák meg, érdemes-e megtartani a régi épületet, vagy inkább újat építeni lenne célszerűbb. Utóbbi nyert.

A válasz.hu szerint a megfejtés az, hogy ez egy kolostornak álcázott ingatlanfejlesztés: az apácák csak a felső szintet és a tetőteret használnák, valamint lenne egy kápolnájuk, az épület nagy része 52 lakásos apartmanház (+ mélygarázs) lenne.

Az ingatlanok kiadása jövedelmet termelne a rendnek, amit nyilván fontos, szép célokra költenének.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nincs senki aki megakadályozza ?
Még a gondolata is vandál !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nem tudom milyen állapotban van az épület. Lehet, hogy jogos a bontás, de lehet, hogy csak ürügy az ingatlanfejlesztésre és valaki itt is pénzt akar zsebre tenni.
Nálunk templomfelújítás volt és maga a tiszteletes mondta, hogy ő inkább egy új templomot épített volna abból a pénzből amit a régi hatalmas hibáira kellett költeni. Igaza is volt szerintem.
human
De ha új épület is lesz, hogy úgy kell kinéznie mint egy irodaháznak, hát nem tudom.
Toby
@silber13: Értem, tehát a "menet" után kézbe kapják a lét ! De amúgy kösz, pár házzal távolabb, melletünk is van egy zárda, egyházügyekben (sem) nem vagyok jártas.
silber13
@Toby: ?? Biz isten nem értem! Ha felhomályosítanál, miféle menetrűl beszélsz, azt megköszönném.
Toby
@silber13: "Még egyszer mondom" hogy a közelünkben van egy zárda, távcső sem kell ahhoz, hogy ellássunk odáig...a többit a fantáziádra bízom, de kapsz segítséget az erotikus oldalaktól is, hogy megtaláld az összefüggést. Aztán a szelektív hullkadéktárolók is a közelben vannak, s a környéken - engem nem számítva - senki nem pihenteti magát alkohollal, legalábbis annyival, hogy négynaponta félig legyen a tároló palackokkal.
Kövtkezik az assotiation.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.