"Azzal büntette önöket a magyar kormány, hogy 70 órát kellett engem hallgatniuk” – humorizált Lázár János az idei utolsó Kormányinfó-sajtótájékoztató elején az összegyűlt újságíróknak.

2500 kérdést tettek fel az újságírók, a legtöbbet a Hír TV. Lázár szerint ez a diszkriminációmentesség jele.

Ingyenpénzt ígér Lázár három gyerek után

Tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta: a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztéseként további 10 millió forintot is kaphatnak a családok huszonöt éves futamidőre, amelynek kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál.

Közölte azt is: önerős építkezésnél 5 millió forintig visszaigényelhető lesz az áfa.

Lázár azt javasolja Orbán Viktor kormányfőnek, hogy a fideszes Farkas Sándort, Szentes országgyűlési képviselőjét, a mezőgazdasági bizottság tagját bízza meg a mezőhegyesi ménesbirtok és mintagazdaság megalapításáért felelős kormánybiztosi feladattal.

Az állami földek értékesítésével kapcsolatban Lázár János elmondta, hogy eddig 102 ezer hektárt adtak el.

Lázár elmondta azt is: kezdeményezi, hogy 2016. július 1-jén jöjjön létre az állami tisztviselői kar, amelybe első körben a járási hivatalok munkatársai tagozódhatnak be. A kar létrehozása egy új bértáblát is jelent: július 1-jén 30 százalékkal nőnek a bérek, a következő években pedig 5-5 százalékkal, egészen az 50 százalékos béremelés eléréséig. 2017-ben a kormányhivatali struktúra, 2018-tól pedig az összes állami tisztviselő betagozódhat a karba – közölte.

Lázár János jelezte: "létszám-racionalizálás" is lesz.

A tárcavezető emellett 91 központi államigazgatási szerv átszervezését is javasolja. Ennek lényege, hogy a kormányhivatalok fogják ellátni a jelenleg az országos hatóságokhoz és hivatalokhoz tartozó másodfokú eljárásokat. A központi államigazgatási szervek többi feladata pedig – "létszám-racionalizálás" után – a minisztériumokhoz kerül. "Minisztériumok, kormányhivatalok, járási hivatalok" – Lázár János összegzése szerint így fog kinézni az új államigazgatási struktúra.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Cigóéknál meg is indult az örökbefogadási hullám! Mindén tezsvír aki börtönben ván, ánnák á purdéit örökbefogadja az unokatézsvíre! 80e Ft/ hó gyerekenként + egyíbb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Tisztségviselői kar, amelyik majd a minisztériumhoz... még egy megerősítő centralizálás!
A kormányban alig van, de a "létszám-racionalizálás" után vajon ezek között maradnak nők? Mert félnek a nőktől ez látszik.
Egyébként az is, hogy valamit csinálni kell, mert erős a könyöklés az állami hivatalokban.
JAJMÁR
Nem olyan egyszerű állami támogatáshoz jutni...
az én gyerekeim még most sem tudták elintézni, hogy megkapják a 2 gyerek után, pedig - és vagy épp azért - hitelt nem is kértek.
Kitöltöttek 50 oldalt a szocpol miatt, 50 oldalt a 0 forintos hiteligénylés miatt, a bank szívózott minden apróságon. (Pl. számla is a tul.lap mellé, hogy ők kérték földhivatalban.)
Már van személyi igazolványa a gyerekeknek - akik 1, illetve 3 évesek - minden igazolás beadva, de még gondolkodnak, hogy megadják-e?

Akik pedig önrészt nem tudnak felmutatni, esélytelen, ugyanis az önrész, és a hitel az első, és csak a hiányzó részre utalják a szocpolt. A kis értékű használt lakásokra pedig kevés hitelt ad a bank, nagy az önrészigény. (Tudom, mert van egy ilyen eladó ingatlanom, és rengeteg vevő próbálkozott és csalódott a bankban.)

Innentől kezdve bármekkora összeget is mondhat a Lázár, csak egy kevés, gazdag réteg tudja igénybe venni.
human
@papa.49: Rapcsáknak is volt pár érdekes földügye. Volt kitől tanulnia Lázárnak.
papa.49
@human: De ennek ellenére milliószor különb volt a lézeresnél))))))))
nusika
@TASzSz: ...az megtörténhet, hogy "majd" kisebbségben leszünk! A pénz az nagy Úr!
kukac50
10 millió lakásra ez oké, 10 millió kedvezményes hitel nem oké!
Miből fizetik vissza? Közmunkabérből?
Miből nevelik fel a gyerekeket?
Mészáros Lőrinc építő cégét akarják támogatni?
Miért nem munkahely teremtéssel megélhetéshez elegendő bérrel akarnak javítani a demográfiai problémán?
Milyen baj van az államkassza körül,hogy így ígérgetnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.