Kihátrált a kormány a kőbányai mecsetépítésből – írta meg a BorsOnline.

Magyarországon sok fizetős, vallásos külföldi diák van, aki nem tudja hol gyakorolni vallását. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amit jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn

- ezt maga Orbán Viktor mondta még májusban a főváros X. kerületében, Törökország anyagi tá­mogatásával felépítendő mecset terve kapcsán. Akkor annyit lehetett tudni a projektről: a kormány foglalkozik a kérdéssel, de még nem döntöttek.

Mesterházy Attila MSZP-s képviselő kérdéseire viszont most azt válaszolta Rétvári Bence, az Emmi államtitkára és egyben KDNP alelnöke, hogy  templomok vagy mecsetek építése nem a kormány hatáskörébe tartozik, ez az adott egyház belső ügye. A kormány nem kezdeményezi és önálló hatáskörben eljárva nem épít imahelyeket valamely felekezet számára. Rétvári az alaptörvényre hivatkozott, amely szerint az állam és a vallási közösségek különváltan működnek.

Ahogy a lap megjegyzi: a vallási semlegesség csak ürügy lehet a terv elhalasztásához, ugyanis az Emmi egyházügyi államtitkára, Hegyi László kijelentette, négy év alatt az Orbán-kormány másfél milliárd forinttal járult hozzá a Kárpát-medencei vallási közösségek építkezéseihez. Magyarországon harminchárom templom építését tá­mogatták. Ráadásul a tárca októberben 1,4 milliárd forintos, önerő nélküli pályázatot írt ki templomfelújításokra.

A BorsOnline kormányzati körökből úgy értesült, a bevándorlásellenes kampány nem illeszthető össze a mecset támogatásával, ezért hátráltak ki a terv mögül.  

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Én állandóan zavarban vagyok. Most azt nem tudom eldönteni, hogy a kormány szimplán hülye, vagy a hazudós gazemberek együttese. Hajlok arra, hogy mindkettő az igaz. Egyszer ezt mondják, másszor nem emlékeznek arra, hogy mit mondtak korábban. Egyszer csak pofán kellene vágni valamennyit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
A 9-es busz szinte átszeli a várost Óbudáig. Na azon utazzanak előbb egyet az indulástól.
wagabund
ugye a hír láttán nem lett párás a nyájas olvasó szeme? ugyanis számos imaház van Budapesten, ahol az itteni muzulmán hívők gond nélkül imádkozhatnak, sőt ott van mindjárt az imám is, akivel el lehet beszélgetni, tanácsot kérni...
aki igazán elmerül az iszlám hitben, az otthon, vagy a koleszban is imádkozhat...

ha a távolsági busz vezetője imádkozni óhajtott, akkor bizony félreállt a sivatagi út szélén , és kis szőnyegét leterítve azon gyakorolta hitét...ez természetes volt.

mi meg szégyenlősen néztünk magunk elé.
Toby
Hej, pedig de jól mutatott volna a jobbik tanyájával szemben felhúzva ! Balra kettős kereszt( ehhez nagyon értenek. máshoz nem annyira ) és rovásírás, jobbra kupola és félhold !
justhpeter
Én állandóan zavarban vagyok. Most azt nem tudom eldönteni, hogy a kormány szimplán hülye, vagy a hazudós gazemberek együttese. Hajlok arra, hogy mindkettő az igaz. Egyszer ezt mondják, másszor nem emlékeznek arra, hogy mit mondtak korábban. Egyszer csak pofán kellene vágni valamennyit.
agnes200
Nehéz lenne megmagyarázni a fidesz-hívőknek. :)
Lepényleső
Tulajdonképpen lehetne,hiszen az Oroszoknak építünk Paks II.-őt,a Törököknek építhetünk
mecsetet,hisz ők is itt állomásoztak 150 esztendeig. A jelen propagandába azonban csak
paradoxon mód férne bele,hogy mi építünk a terroristáknak mondottaknak mecsetet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.