A Magyar Telekom ma megállapodást írt alá a New Wave Media Kft.-vel az Origo Zrt.-ben meglevő 100 százalékos tulajdoni részesedésének eladásáról körülbelül 13,2 millió euró (hozzávetőleg 4,2 milliárd forint) értékben. A tranzakció zárására várhatóan 2016 első negyedévében kerül sor.

Mint írták:

A tranzakció összhangban van a Magyar Telekom alaptevékenységére irányuló megnövekedett stratégiai fókuszával és a szabad cash flow termelő képességének tovább erősítésével. Az Origo immár 17 évet átfogó, 1998 decemberében indult működése elismert értékteremtő és meghatározó tényező a hazai médiapiacon.

A Magyar Telekom Csoport tagvállalataként az Origo Zrt. az ország egyik vezető médiavállalatává fejlődött, amely több üzleti területen is piacvezető pozíciót ért el olyan üzleti tevékenységeinek köszönhetően, mint az Origo.hu hírportál, a Freemail elektronikus levelezőrendszer vagy az Adnetwork online hirdetési hálózat.

A tranzakció nem igényel versenyhatósági jóváhagyást, és bizonyos üzleti tevékenységek (így pl. a Clickshop és más kisebb súlyú tevékenységek) nem képezik a tranzakció részét.

A New Wave Media Kft. egyben a VS.hu kiadója is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mióta kirúgták a főszerkesztőt a Lázár milliós luxusutazásait firtató cikk miatt azóta nem olvasok Origót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Engem csak az érdekel, hogy ne habony kezébe kerüljön! Macerás lenne megszüntetni az e-mail címemet!
kukac50
Lehet,hogy kivonul Magyarországról,mert Orbán multi ellenes.
Mindig betesz beszól a piacgazdaságnak,jó lenne ha nem szólna bele.
human
@kukac50: Szerintem a Telekomot nem fogja kizavarni. Nem mintha nem tenné szívesen, de olyan technológiát és tudást képvisel, amivel egyetlen Orbán oligarcha sem bír. Orbán holdudvara legfeljebb betont tud kikavarni és itt meg is áll a tudomány. Ezért is épül annyi stadion, ezért épül Paks.
karma1
@human: Maguktol fognak kimenni,... Most elobb eladjak azokat az erdekeltsegeiket, amik esetleg nyugok voltak a nyakukon, vagy ha nem, akkor kevesebbet hoztak a konyhara...
orban ezt az akos-vedelmet, durcassagot nagyon meg fogja szivni, de azert nem sajnalom... Illetve ezert SEM sajnalom...
human
@karma1: Csak ez a durcáskodást is mi fizetjük meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.