Idén is a legszegényebbeknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek gyűjt tartós élelmiszereket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Adni öröm! akcióban országszerte.

A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Kozma Imre atyával, a szervezet elnökével együtt fogadta az adományokat a Batthyány téri Spar üzletben pénteken délután – közölte a karitatív szervezet pénteken.

Idén is elsősorban tartós élelmiszert vár a szeretetszolgálat, többek között lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet.

A gyűjtés hétfőig tart a Spar csoport 162 üzletében, zömében olyan településeken, ahol a szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek. Az akcióban mintegy 2000 önkéntes segíti a szeretetszolgálat munkáját.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Aki egy darab szaházi csürhe-politikiust is lát adakozni, az azonnal jelezze, piros nagy betűkkel !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.