A kormánypárti Magyar Idők egészen szórakoztató interjúval lepett meg bennünket, ugyanis a Századvég-főnök Lánczi Andrásnak sikerült túllépnie a szokásoson (Orbán zseniális, Orbán európai jelentőségű, mennyire megtisztelő, hogy Orbánnak dolgozhatunk stb.), és néhány eredeti gondolattal is jelentkezett.

Megtudhattuk például, hogy a Századvéget azért támadják, mert Orbánt támadják, s hogy nemzeti érdekeinkkel ellentétes, hogy megtudjuk, mi folyik a Századvégnél:

Hogy a Századvégnek most betekintést kell biztosítania egy újságíró részére, ez egyrészt példátlan, másrészt felháborító is, hiszen itt olyan anyagokról, elemzésekről van szó, amelyek nyilvánosságra kerülése a magyar nemzeti érdekeket sértheti, és tönkretehet későbbi alternatív döntéseket. Vagyis nagyon komoly dologról van szó, a nemzeti és állami érdeket fölülírták a nyilvánosság jogával.

Lánczi szerint amúgy 77 ezer oldal anyagot olvasgathat majd az újságíró.

Azután viszont soha senki nem fogalmazta meg ennyire keresetlen őszinteséggel, hogy a Fidesz miért épít oligarcha-rendszert, bár Lánczi szerint ezt csak a csúnya ballibek és a radikális jobbosok gondolják korrupciónak, a Fidesz úgy véli, hogy nemzeti érdekeket képvisel:

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban.

Később még azt is megtudhattuk, hogy Magyarország nem maffiaállam, mert nem öltek meg senkit.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
A Napnál is világosabb: megint egy tisztázatlan fogalom körül zajlik a vita. A Századvég (és a Fidesz) értelmezése szerint a NEMZET fogalmába kizárólag a Fidesz-tagok és a Fideszből-élők tartoznak. Akik a körön kívül rekedtek, azok nem számítanak, nem is léteznek, kvázi: véleményük se számít. Egyáltalán, kár megszólalniuk, egy pisszenésük is nemzetbiztonsági kockázatokkal jár...
Ebből következik, hogy ahogy boszorkányok se léteznek, úgy korrupció se létezik, csak működik a NER.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
A fidesz politikája a hazai tőke megteremtése? Ezt csinálják már lassan több mint egy emberöltő óta. az esetek 99%-ában csupa olyanok élvezik ezt akik mindenféle eredmény nélkül mindent elzabráltak, már mindenkit tönkretettek és még ki tudja meddig tartják még a markukat. Nézzük már meg mekkorát hasítottak eddig huszonöt év alatt és hol tartunk? Suttyó pártkatonák strómanok kezében az ország anyagi javainak 95%-a.
egyvandor
Mellesleg tudna valaki példát mondani arra, hogy a századvégnél lecsapódó milliárdok hol, hogyan forognak vissza a gazdaságba? Mert nekem csak arra vannak tippjeim, hogyan szolgálja gorbánék hatalmának fennmaradását.
Maxipocak
@human: Én ugyanígy jártam. Miután elkezdték nyírbálni az AB- t, már tudtam hogy kibasztak velünk. Azóta sem lett őszinte a mosolyom. Viszont elérték, hogy ugyanaúgy érezzek irántuk, mint anno az Állampárt iránt. És ez nem a szeretet. Bár így Karácsony közeledtével felfüggesztem ezt az érzést. Erre a három napra.
prime777
@eugen4402: Ezt már sokszor elmondtam én is.
Aki nem fideszes az nem magyar,hanem hazaáruló,magyarellenes.
Egy a tábor egy a zászló.
Ez azért van mert aki nem velük van az veszélyezteti a hatalmukat amihez foggal körömmel ragaszkodnak.
Egy normális,egyszerű ember életét már nem is tudnák élni szerintem.
Ilyen egyszerű ez.
eugen4402
@prime777: Félek, hogy egyre többen látjuk ezt, és attól még jobban félek, hogy akikről beszélünk, csak nevetnek rajtunk. Nincs közös nyelv, nincs tolmács, aki segíteni megtalálni valami halovány konszenzus-féleséget, "és látá Isten, hogy ez nem jó..." Igen, ilyen egyszerű ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.