13 korrupcióról szóló népszavazási kérdést adott le hétfőn Kész Zoltán a Nemzeti Választási Irodán. A független veszprémi képviselő szerint nem megy majd át minden kérdés, de bármelyikből is születik majd népszavazás, az "lopásgátló lesz".

Az Index úgy tudja,

Kész megkérdezné például az embereket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a miniszterelnök rokona ne indulhasson közbeszerzésen, vagy hogy visszaállítsák-e a kétmilliós bérplafont az állami cégeknél. Kész nyilvános vagyonnyilatkozatra kötelezné azokat a cégvezetőket, akik a bevételeik több mint felét közbeszerzésekből szerzik. Erről is szól egy kérdés. Kész arról is megszavaztatná az embereket (ez a kérdés a legmeghökkentőbb, aligha megy át), hogy a mostani Orbán-kormányt tartják-e a legkorruptabb kormánynak a rendszerváltás óta.

Kész el is indította a népszavazás Facebook-oldalát. Arra a kérdésre, hogy az aláírásokat hogy gyűjti össze, Kész azt mondta, mindenkivel együttműködne, akinek elege van a fideszes korrupcióból.

Lánczi András Századvég-vezér éppen ma fejtette ki a Magyar Időkben, hogy  

amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Eddig a benyújtott 213 népszavazási nindtványból 6 ( azaz hat ! ) darabot engedett át a fidesznyik igazság-gátló szervezet !
Toby
Eddig a benyújtott 213 népszavazási nindtványból 6 ( azaz hat ! ) darabot engedett át a fidesznyik igazság-gátló szervezet !
verum
@Toby: - hatot mégis engedtek? Nahát, micsoda kegy!
F_Viktor
@Toby: S végül mi lett annak a hatnak a sorsa?
Mert tudtommal 2008 márciusában volt az utolsó, azt is a fityesz kezdeményezte többek között az egészségügy ellehetetlenítése érdekében.
nezelodo
Furcsa is lenne annak a népszavazás cunaminak a folytatása, amit az elmúttnyócév ellenzékeiként az országra zúdítottak!
justhpeter
Ilyen ellenzék mellett nem is lehet semmit sem csinálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.