Folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért a reprezentatív szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az ágazati kamarák és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága között – tájékoztatta az államtitkárság kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy a jövőre folytatódó tárgyalásokon kezdeményezik az egészségügyi ágazati érdekegyeztető fórum összehívását, és "keresik annak lehetőségét, hogy az ágazat szereplőire vonatkozó kollektív szerződést írhassanak alá".

A legutóbbi tárgyaláson részt vett a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség képviselője – ismertették.

Felidézték: a tárgyalások májusban kezdődtek "az ágazati béke" megteremtéséért az egészségügyi ágazati sztrájkbizottság egyik követelésére, az államtitkárság kezdeményezésére.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Pontosan a kerekasztalt ráborítani az emberminiszterre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
Az a felháborító, hogy miközben 5 év alatt 4-500 milliárdot kivontak az eü-ből, néhány tízmilliárdot sem akarnak visszapótolni. Ha igazak volnának a foglalkoztatási adatok, akkor sokkal nagyobb bevétele lenne az egészségpénztárnak, és jóval kisebb gond lenne az eü-ben.
Fradigege
Még vagy két cikluson keresztül keresgélgetnek. Figyeljétek csak meg. Okoskodnak még vagy 6 évig, addigis el vannak. Tényleg, ha a gazdaság ilyen "jól" teljesít, akkor miért is szenved az egészségügy? Valami nagyon nem gömbölyű.
Vizual
Ebből nem lesz pénz az eüben. Ha már egyeztetnek az elhúzódik. Hazudnak reggel, hazudnak délben, hazudnak este és végig hazudják az éjszakát. Már tényleg el tudom képzelni, hogy itt Magyarországon egy jól teljesitő halálgyárban élünk. És már van szögesdrót is. Mert tudjátok az nem csak nem enged be senkit, hanem ki se. Én minden esetre már kértem útlevelet.
papa.49
BB. csak nem bank hanem ,,büdös bunkó, emberminiszter,, ekkora nagy szaralakot nem hord másikat a föld a hátán, az biztos!!!
egyvandor
A "legóccsób" ha tárgyalásokon felmérik kik akiket meg kell venni vagy lehet zsarolni a "Nemzethy Együttrablás Renncere" fenntarthatóságának érdekében.
kkalman
Tárgyalgatnak, tárgyalgatnak, tárgyalgatnak, majd a nagy büdös semmiben megegyeznek, és ezt pofátlanul, de legalább ünnepélyesen, a királyi TV kamerái előtt aláírják. Aztán marad minden a régiben, ez a jobbik eset, vagy tovább romlik a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.