Az éppen szétszedés alatt álló MKB is adott Vajnának a húszmilliárdos tévévásárláshoz, nem csak az Eximbank. Az MNB alelnöke szerint érdek, hogy az MKB szanálás alatt is hitelezzen. Az állami tulajdonban lévő, és jelenleg az MNB irányítása, pontosabban szanálása alatt álló MKB Bank is adott hitelt Andy Vajnának a TV2 felvásárlásához – értesült a Világgazdaság, méghozzá "Andy Vajnához közeli forrásokból". Eddig annyit lehetett tudni, hogy az állami, eredetileg exportfinanszírozást célzó Eximbank nyújt egy 6,7 milliárd forintos hitelt Vajnának, aki maga 2,5 milliárdos önrészt vállal. A TV2 viszont 18-19 milliárd forintba kerülhet, így más finanszírozó is kell az ügylet mögé. A VG forrásai szerint az MKB és az Exim mellett egy magánbank is van az ügyletben, a források szerint azért, "hogy a látszatra is adjanak. " A cikk szerint ugyanakkor lehet, hogy azért nem jegyezték még be a cégbíróságon az MKB zálogjogát Vajna cégén, mert még nem dőlt el, hogy hitelt vagy...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@nyanya001: Mert tehetik. He ezt merik, mi lenne ha nem lennénk EU-s tagok? Már mindenki külföldre szökött volna, a többi pedig ismét megízlelhetné az egypártrendszer "csodálatos" érzését. Lassan már nem lesz mit lopni, csak a brüsszeli pénzt. Ezért vagyunk még benne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Vajna (Orbán strómanja) nem vette volna meg a TV2-t, ha nem lenne benne biztos, hogy Orbán el fogja látni állami megrendelésekkel, hogy ne legyen veszteséges a cég. Az adófizetők pénzéből zajlik a vásárlás, és a majdani állami megrendelések is.
human
@Maxipocak: Orbánék tudják, hogy 2020-tól csökkenni fognak az EU támogatások. Ez utáni időszakra igyekeznek megszedni magukat, hogy pénzük és hatalmuk biztosítva legyen.
Maxipocak
@human: Hát, ez igen nyilvánvaló opció. Szétlopják, kifosztják az Államot és Minket aztán utánuk a vízözön. Tipikus rablómentalitás.
human
@Maxipocak: A jobboldalt meg szépen etetik a nemzeti érzelemmel. Azt sem veszik észre, hogy már a korrupciót is lenyomják a torukon, mint "nemzeti érdeket". Pedig most nyilatkozta maga a Századvég, hogy amit mi korrupciónak hiszünk az bizony kőkemény nemzeti érdek. Aha. De nincs kétségem, hogy az itt posztolók akik tegnap is védték a fideszt holnap is védeni fogják, független attól, hogy ami 2010 előtt még bűncselekmény volt, az Orbán alatt már nemzeti érdek.
human
@nyanya001: Tudatosan nem adnak a látszatra. Így tolják ki a lakosság tűrésküszöbét. Akkora vagyonokat halmoztak fel, hogy nem fogják tudni titkolni sokáig. Ki fog derülni hogy külföldön is vannak cégeik, villáik, bankszámlájuk és addig alakosságot be kell törni, hogy csak legyintsen az egészre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.