A központosított illetmény-számfejtési rendszerre történő sikeres átállás eredményeként határidő előtt elkészült a decemberi bérszámfejtés a Magyar Államkincstárban, így az érintett intézmények valamennyi munkavállalója időben megkaphatja illetményét – közölte a kincstár büszkén az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a 2015. december havi illetményszámfejtés zárása előrehozottan, kivételesen nem a hónap utolsó munkanapján, hanem december 20-án megtörtént, tekintettel a 2007-2013 programozási időszak zárásához kapcsolódó teendőkre.

A fizetési jegyzékek az érintett intézmények valamennyi munkavállalója részére elkészültek, a főszámfejtést követően előálltak az utalási állományok – közölték.

A munkabér kifizetését, az előző évekhez hasonlóan, az intézmények indítják saját hatáskörükben a bankszámlájukról. Az érintetteknek valamennyi intézményben – a jogszabályokban foglaltak szerint – a közszolgálati jogviszonnyal rendelkezők esetében, valamint a rendvédelmi szerveknél a hónap 5. napjáig, a közalkalmazottak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak esetében pedig a hónap 10. napjáig kell megkapniuk munkabérüket – áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.