Az Országgyűlés elnöke szerint meg kellene próbálni egy másfajta gazdasági és politikai világrendet felépíteni, nem pedig új ellenségeket keresni ott, ahol 1945-ben, vagy 1989-ben már lezártak egy-egy konfliktust.

Kövér László a Pesti Srácok portálnak adott interjújában úgy értékelt: hiába hitték sokan, hogy 1989 után beköszönt "a liberális világbéke", nem ez történt. "Újabb és újabb ellenségekre, konfliktusokra és műbalhékra van szükség ahhoz, hogy a hadigépezet mozgásban tudjon maradni" – fogalmazott, hozzátéve: a világ sosem volt ekkora bizonytalanságban.

Szavai szerint a 2001. szeptember 11-e után "minden épeszű ember látta", hogy a dolgok nem mehetnek tovább úgy, ahogy addig folytak; "meg kell próbálnunk azokat a veszélyeket beazonosítani, amelyek az emberiség, a gyermekeink, unokáink puszta létét fenyegetik". Fontos jelzésnek ítélte "a terror és a migrációs válság árnyékában" tartott párizsi klímacsúcsot.

Az Országgyűlés elnöke – részben a német példára hivatkozva – arról beszélt: a migráns tömeg nemcsak olcsó munkaerő, hanem egyben "a kormányzás közeléből mindenütt kiszoruló baloldal számára a túlélést jelentő szavazóbázis is". A baloldal lételemeként hivatkozott "a permanens felszabadításra", amit úgy magyarázott: mindig újabb és újabb tömegeket, csoportokat szuggerálnak bele az elnyomotti, pária státusba, hogy ismét kialakíthassák "a felszabadítás" lehetőségét.

"Nem szeretném a muszlim hitű migránsokat megsérteni, de a felszabadítható tömeget tekintve a baloldal szemében nincs különbség köztük és mondjuk a transzneműek között" – jelentette ki az interjúban.

A világpolitikai helyzetet elemezve úgy vélekedett: felelős poszton lévő emberek teljesen elvesztették a józan eszüket. Mindez nem jött volna létre – folytatta –, ha érvényesül a satus quo fenntartása, és a Nyugat "nem bonyolódik kalandor akciókba, hogy a gyilkos rezsimek helyén még több áldozatot követelő káoszt hozzon a felszabadítottakra".

"Mindazonáltal nem hinném, hogy túl sok fejfájást okoz az Egyesült Államoknak a tény, hogy Európa már rég volt ilyen gyenge" – jegyezte meg Kövér László.

A házelnököt kérdezték arról, hogy Colleen Bell amerikai nagykövet a román korrupcióellenes küzdelmet állította példaként. Azt felelte: "nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, hiszen mindezt egy olyan nagykövet mondta, aki kampánypénz gyűjtő politikai szolgálatainak béreként kapta ezt a kellemes magyarországi kiküldetést".

Mint mondta, az amerikai politika elvi alapja a kormány mögött álló üzleti érdekek könyörtelen képviselete, az európai politikával összefüggésben pedig – egy finn népi bölcsességet idézve – azt mondta: "a hülyét a templomban is megverik".

Megkérdezték a Fidesz-kongresszuson elmondott szavairól is, amire Kövér László felvetette: "aki – és most nem az önhibájukon kívül gyermeket felnevelni nem tudókra gondolok – nem tesz semmit az új generációk megszületéséért, milyen jogon vár el bármit is közösségtől".

Szóvá tette, hogy sokan kizárólag a mában képesek gondolkodni és nem merül fel bennük, hogy mi lesz 30 év múlva. A házelnök furcsa hozzáállásnak minősítette azt a követelést, hogy senki ne szóljon bele a másik életébe. A társadalmi együttélés jogi és erkölcsi szabályai éppen erről szólnak – mondta, példaként hozva, hogy előírják: aki motorkerékpárra ül, annak bukósisakot kell viselnie.

"Aki azt gondolja, hogy a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása már önmagában elfogadhatatlan beavatkozás az intim szférájába, az idősen, betegen se kérjen semmit olyan emberektől, akik adófizető, a társadalmat fenntartani képes gyermekeket neveltek fel tisztességben, szeretetben" – mondta Kövér László.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nos,erősen szégyellem magam Kövér helyett.is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
Talán egyen még egy rúd bejglit és igyon rá egy kis lélekmelengetőt. Karácsony van, lazítani kéne, nem? :)
bencemacska
@DR Eric CARTMEN: error
december 24., 16:30

Mit vétettek neked azok a szegény birkák. hogy így ki akarod szolgáltatni őket egy eszement pásztornak???-:)))
Bercifiu
@jancsik68: A főnök parancsát végre kell hajtani, azt csak űberelni lehet, Na de ahhoz meg ész kellene.
emerencia
@Fradigege: Aberrált volt már eddig is, hiszen újabb és újabb kifosztandó célcsoportra van szüksége. Most a gyerektelen időseket célozta meg. Aktív korukban ők önzetlenül termelték meg a profitot, melyből a gyermekek után járó világhíres szociális juttatásokat finanszírozták. (Milyen jó volt behívni a gyerektelent pl. az év végi hajrában mert neki nem számított a magánélete.) Egyre fokozódik Kövér és eszmetársai aberrációja hiszen most éppen az idős, életüket tisztességesen végigdolgozott, adózott, önkényesen önhibásnak nyilvánított embereket óhajt végképp kikészíteni. És még meg vannak sértődve, ha valaki a nácikhoz hasonlítja őket.
bakegya
Nem rég még vörösben lángolt ez a kétlábon járó szómakazal-az agya időközben narancsködbe veszett-jó pénzért!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.