Önök tudták, hogy van Nemzeti Agrárgazdasági Kamara? És azt, hogy van nekik honlapjuk is? Na, hát akkor máris jó helyre került 471 millió forint.

Lezárult a NAK portáljának fejlesztése, a majd' félmilliárdos informatikai projekthez 50 százalékos támogatást, mintegy 235 millió forint uniós forrást nyert el a kamara a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében.

A NAK ezzel kapcsolatban kiadott sajtóvakításából kiderül: a támogatásból megvásárolt berendezéseket üzembe helyezték, és kialakították a rendszer működéséhez szükséges környezetet – bármit is jelentsen ez egy ránézésre nem túl bonyolult portálrendszer esetében.

A közlés szerint az új honlap olyan varázslatos dolgokra képes, mint pl.

a kamarai tagok kapcsolatba léphetnek a testülettel, feltehetik kérdéseiket, testreszabott információkat érhetnek el, valamint elvégezhetik a szolgáltatásokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatokat.

Továbbá

a mintegy 360 ezer fős kamarai tagság kiszolgálását a személyes tartalomszolgáltatásra is alkalmas ügyfélszolgálati rendszer biztosítja. Az ügyfélkapcsolati modul a nyilvántartási funkciók mellett adatokkal és információkkal szolgálja ki a portált, támogatja a kamarai szolgáltatások eljuttatását a tagsághoz, fogadja a tagok visszajelzéseit. Segíti emellett a kamarai tagok megszólítását kommunikációs kampányokkal, valamint a szolgáltatások nyomon követését.

Az észveszejtő bullshitelést lehámozva tehát pontosan azt tudja, mint amit 2015-ben bármelyik átlagos, töredékébe kerülő (vagy akár ingyenesen is elérhető, és pár százezer forintért testreszabható) portálrendszer is tudhatna.

A NAK kiadásairól egyébként korábban az Átlátszó is cikkezett, már akkor kiderült, hogy a szervezet szeret bőkezűen költeni pl. médiakampányokra és drága autólízingekre is.

Kiegészítés

A cikk megjelenését követően egy bennfentesként jelentkező azt a kiegészítést tette, miszerint "nem a honlap került ennyibe, hanem a kamara belső SAP rendszere, ami jelentős hardveres bővítést is hozott magával". A cikk alapjául szolgáló NAK-közlemény ugyanakkor csak az új honlapról számolt be, ami az informátor szerint "csak egy amolyan nice to haveként a csomag része". "Noha, ennek ellenére így is irreálisan drága" – tette hozzá.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a NAK-ot, amint reagálnak, visszatérünk rá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Elég modern. Csúcsszuper.

Remélem ezt az állást még nem pályázta meg senki:
www.nak.hu/hu/karrier/allasajanlatok/3540-videkfejlesztesi-referens-2
Vannak béren kívüli juttatások is, engem ez érdekelne a legjobban.
Desischado
Már meg sem lepődöm. De a gyerekek étkeztetésére, a szociális hálóra, meg az egészségügyre, illetve a bérekre nincs pénz. De ilyen trágyára van. Abszurdisztán/mocsokisztán ez a javából!
Toby
Ugyan, ez a nemzetgazdasági miaf@szomb@szom nem más, mint munkaheély teremtés a cimbiknek !
Ugyanis minden megyében van agrárkamara is, melyekkel szintén kapcsolatba léphetnek a tagok és amelyek alapból hivatottak a tagsűág érdekképvoiseletére is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.