Mikor még Tiborcz István érdekeltségében volt az Elios Innovatív Zrt., elnyerte a jogot, hogy Zalaegerszegen is korszerűsítse a közvilágítást EU-s forrásokból. Azóta a lakosok szerint a város egyes részein sötét lett, miután az új lámpák túlzottan koncentrált fényt bocsátanak ki, és leginkább az oszlopokat, semmint azok környezetét világítják meg – írta az Index.

 Az összesen 1 milliárd forintos beruházás után – amelynek a 15%-át a városnak kellett finanszíroznia önerőből – folyamatosak lettek a helyiek panaszai, amit néhány hónap múlva az önkormányzat sem tudott figyelmen kívül hagyni.

50 extra LED-lámpa

Az LMP által megszerzett dokumentumok szerint Balaicz Zoltán fideszes polgármester levélben kért segítséget a Megyei Jogú Városok Szövetségétől a LED-lámpák miatt, és az Elios Zrt.-nél is reklamált. Balaicz azt panaszolta, hogy a technológia bevezetése után több olyan kedvezőtlen tapasztalattal és jelenséggel találkozott, amely a későbbiekben befolyásolhatja a LED-alapú közvilágítás fejlesztési irányait. Például egyes helyeken annyira rossz lett a helyzet, hogy 50 extra LED lámpát kellett felszerelni a kiegészítő világítás érdekében. Az is kiderült, hogy a projekt tervezésekor nem végezték el a megfelelő vizsgálatokat, hanem megelégedtek azzal, hogy az új közvilágításról kikérjék olyan fideszes önkormányzatok véleményét, ahol az Elios Zrt. már elvégezte a LED-esítést. 

Az Index szerint az Elios néhány héttel ezelőtt elismerte, hogy saját méréseik szerint sem érte el a város több pontján a korszerűsítés előtti értékeket a világítás. Azt is hozzátették: cégből épp a zalaegerszegi beruházás idején szállt ki Tiborcz István.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A hozzá nem értés a bakácsolásnak ez lett az eredménye,
viszont a pénzt felmarkolta a kis rokon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Statisztikailag viszont tökéletes,a nap közepén harangszókor. Mi a baj ezzel?
nezelodo
@Fradigege: Megvan nekik a Boldog Karácsony, mert ahhoz csak pislogó fények dukálnak, az is megtiszteltetésként a nemzetvezető famíliájától, a mi adóforintjainkból.
Fradigege
@nezelodo: Nem csak a mi pénzükkel zsonglőrködik a kis nebulo. Ez valami eu-s támogatósdi lóvéból mutyizták szrrá az agyukat, hogy Rasika két lábon tudjon Svájcban gasztronómiázni.
nezelodo
@Fradigege: Az EU-s pénz sincs ingyen, és főleg nem azért adják, hogy tisztakezűék lenyúlják, se a százlábú Svájcban, se a kisgömböc itthon.
Bercifiu
@nyanya001: Hol van a szerződésben vállalt garancia. Aki csinálta az a felelős, még akkor is ha közben kilépett.
nyanya001
@Bercifiu: Nem lesz felelősségre vonás majd elkeni ezt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.