Az illetékes francia bíróság visszaadta édesanyjának, Varró Katalinnak a két éves Leon Bálintot december 24-én. A kisfiút még december 8-án vitte el édesanyjától a volt élettársa, Patrick Royer Szombathelyről – tudta meg a Népszabadság az édesanya, Varró Katalin jogi képviselőjétől. 

A férfi az anyára a nyílt utcán támadt rá hátulról, megütötte és összerugdosta a nőt, majd elvitte közös gyermeküket. Volt egy segítője is, akivel egy Magyarországon bérelt kocsival érkezett a tetthelyre.

Royer ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mint kiderült, már áprilisban is megpróbálta elrabolni a kisfiút, mikor a nagyapja vigyázott rá. Ekkor még megúszta egy megrovással az ügyet, de magyar bíróság az anyukánál helyezte el Bálintot és elrendelte, hogy felügyelet nélkül az apa nélkül nem találkozhat vele.

Franciaországban már korábban született egy bírósági döntés, amellyel a gyermeket az apának ítélték, de kiderült, hogy Royer megvezette a bíróságot: olyan címet adott meg az anya tartózkodási helyéül, ahol garantáltan elérhetetlen volt. Miután kiderült az átverés, a bíróság hatályon kívül helyezte a döntést.

Varró Katalin nem kívánt nyilatkozni a Népszabadságnak, annyit mondott, úton vannak Franciaországból haza Magyarországra, a kicsi lázas.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
en meg ilyen szomoru kisgyereket eletemben nem lattam
Levendula
@karma1: ... és a kisfiú az anyja leánykori nevét viseli...
karma1
@Levendula: Na szegeny, akkor nem semmi egy eletet elhetnek, ...Nem irigylem...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.