Furcsa, hogy a karácsonyi ebéd elfogyasztása után sokaknak eszébe jutott Ceausescu kivégzésének évfordulója, de ehhez az emlékhez nem Románia szabadságharcát, hanem a mai magyar viszonyokat társították.

Forrás: sztarklikk.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"Furcsa, hogy a karácsonyi ebéd elfogyasztása után sokaknak eszébe jutott Ceausescu kivégzésének évfordulója..."

Nem csodálkozok azokon a magyarokon akiknek hasonló gondolatai vannak, ha azon merengenek, hogy 4-5 éve még Karácsonykor a családi asztalra jutott pulyka, hal, töltött káposzta, most pedig ingyen ebédért állnak be a hosszú sor végére.

"Ki gondolná, hogy 26 év demokrácia és humanizmus után azok az emberek, akik átélték az előző rendszerek (mind Magyarországot, mind Romániát tekintve) borzalmait, olyannyira elkeseredettek lehetnek, hogy a régi idők indulatai kivetülnek a politikaképükre?"

A szerzőnek nem kellene "megdöbbennie", mert talán a 20 év (nem ám 26 év!) demokratizmusa az oka, hogy ilyen "régi idők indulatai" szabadulnak fel a tisztán látókban mikor látják a Szálasi féle központosítást, mikor látják az orbáni önkényuralmat, a diktatúrát.

"Elfelejtjük, mit hagyott ránk Göncz Árpád és miről szólt a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltása. Nem vérontásról, nem puccsról, hanem egy olyan világ felépítéséről, ahol a diktátort közfelkiáltással lehet elzavarni, nem pedig fegyverekkel, egy olyan magyarságról, amelyik szelíd és egyben határozott."

Senki nem felejtette el, csak most mások kezében a hatalom. Most nem a kommunistákat kell elzavarni, hanem egy ugyanolyan hataloméhes, gátlástalan, hazugságokra építő orbáni rezsimet, akik nem adják át olyan könnyen hatalmukat, mint tették kádárék.
Ezért jelenik meg sok magyar előtt Ceausescu bukása, életének utolsó napjai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@F_Viktor: ...és amit Rákosi csinált,ma a cigányok hajtják végre...HAJRÁ MAGYAROK ORBÁNTEKNŐS SIKERES-MI PEDIG ÉHEN HALHATUNK.
F_Viktor
@bakegya: Igazad van.
De mi van a magyarokkal? Cáfolják Hérakleitoszt, kétszer benyelik ugyanazt...
bakegya
@F_Viktor: ezerszer is-aztán robban-ez a furmányos c...elment már az utolsóig,de még mindíg csend és hulla szag .-és mért,mert a papok,bankárok,szesz és husiparosok,cinkostársak-teljes a dilimozi-CSAKKK KÖZÖNSÉG KELL NEKIK-az meg mindíg van.
Az értelmesebbeket kigyomlálta-szemmeltartatja-FÉL-ÉS TERRORIZÁL-minden relációban.
Ugyanazt kérdezem-de meddig és milyen áron?-az biztos,igen drágán fizetünk -mi akik tesszük a dolgunk-mindezért a véleménem szerint -mocskos politikai terrorban tartásért. Államcsőd -VAN MÁR MOST IS,HA BINCS AZ EU tagság,már ukrajnai állapotok uralkodnának itt is-de ami késik,sajnos nem múlik.
csa-csa
@verum: nem kell a soviniszta duma! igenis mindenki félti az életét! Te is! haza ide vagy oda!
Sőt gondolom - jogosan - a családodét még jobban! egyébként ezért a tetves országért dögöljünk meg? a franc bele!
verum
@csa-csa: - soviniszta duma... Petőfi bizonyára számodra csak tananyag volt...
A tetves országnak tetves polgárai vannak, tetves vezetőket érdemel...
csa-csa
@verum: nem kell a süket duma! a jelen helyzet minden, csak nem a költészet maga. és a "rongyost" márpedig sokan féltik mondhatsz amit akarsz mert hogy csak egy van. és ennek semmi köze - egyébként általam is kedvelt - Petőfihez. A polgárokkal pedig semmi baj, csak a mindenkori tetves vezetőivel! egy rohadék sem értünk vette fel és ma is felveszi és fogja is a millióit az tuti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.