Még soha nem volt olyan gyenge az Európai Unió gazdasági, katonai, politikai értelemben, mint most – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak, aki év vége alkalmával előszeretettel haknizza végig a jobboldalt kiszolgáló lapokat. 

Azért a fideszes politikus azt is elismerte, az sem lenne túl jó, ha megszűnne az EU:

Ha megszűnne a közösség, csak rosszabb helyzet alakulna ki a mostaninál.

Kövér emellett arról is beszélt:

- Bár az évezredfordulón az unió még közel állt ahhoz, hogy önálló, erős közösség legyen, mára "Európa kudarcot vallott": az euró nem lett világpénz, a közösség gazdaságilag nem lett szuverén, és nem alakított ki jó gazdasági kapcsolatot Oroszországgal. A közös védelmi politika helyett az Egyesült Államok haderő-telepítése van napirenden az unió egyes országaiban

- "Így önmagában semmi értelme nincs" az EU-nak

- Kövér nehezen tudja eldönteni, hogy mikor Jean-Claude Juncker vagy valamelyik uniós biztos megszólal, "akkor valójában Angela Merkel, az Egyesült Államok gazdasági-politikai érdekcsoportjai, transznacionális, transzatlanti arctalan lobbicsoportok, vagy épp a Bilderberg-csoport hangját halljuk-e"

 - Az ukrajnai konfliktus kapcsán az EU "belebonyolódott" a kilátástalan szankciópolitikába, "s miközben minden az amerikai érdekeknek megfelelően alakul", mivel a konfliktus minden gazdasági és politikai terhét az unió szenvedi el.

- Európa jelenlegi vezetői nem veszik észre vagy nem veszik komolyan, hogy az emberek bizalmatlanok velük szemben.

- meg kell állítani a lopakodó "brüsszelizációt", amely lépésről lépésre veszi el a döntési kompetenciát a tagállamoktól.

- a Fidesz azért lett újra népszerű, mert "az emberek nem a virtuális valóságban élnek, a politikai döntéseikben az befolyásolja őket, amit naponta tapasztalnak". Szerinte a párt a bevándorlási válság nélkül is visszaszerezte volna a támogatóit, de nem olyan gyors ütemben, mint ahogy az bekövetkezett

- Kövér a Fidesz fiatalításával kapcsolatban gyurcsányozott is egyet: 

Az MSZP e tekintetben is egyfajta állatorvosi lóként áll előttünk: a választók fiatalabb generációival már régóta kapcsolatát vesztett késő kádárista pártelit pánikrohamában a nyakába vette Gyurcsányt, aki – a maga zavaros személyiségével – tönkrezúzta a párt amúgy is omladozó önazonosságát. A katasztrofális bukásból pedig olyan fiatalembereknek kellene kiemelni az MSZP-t, akik a régi gárdához képest nem tekinthetők minőségi cserének.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aztan ki a rosseb kerdezte koverlaca velemenyet az Uniorol? Nana, hogy gyengul az Unio, amikor olyan szemet diktatorok zullesztik BELULROL, mint orban meg a magyar ingyenelo kormany...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pestilence
Ez már kész diliház. Amennyi összeesküvés-elméletet ezek össze tudnak hordani, azt már el sem hiszem. Biztos a Szaniszló Ferenc az Echo tévéből oktatja őket. Ha nincs jó kedvem, megnézem, mindig jókat kacagok rajta.
Levendula
Nem kedvelem Kövér Lászlót, de most IGAZA VAN!
jancsik68
Az EU-ban katonailag az egyik leggyengébb ország Magyarország a játék hadseregével és több tucat tábornokával,fapuskákkal csicsás ludovikás csákos tisztjeivel,bokacsaktotató ,alázatosan jelentem titulasival!!
bakegya
Na végre a helyére teszi magát ez a kétlábon járó szóma kazal-szegény ördög,igy lesz a jól fizetett kommunistából üldözött fidesses kommunista.
Fradigege
Vannak összeesküvés elméletek. Nekem például: a zsidó Bildenberg csoport Kövér Laci mögött tanyázik, mert egy komcsi kiszes ivadékból soha nem lesz keresztény, konzervatív, nemzetvédő, családcentrikus, ingyenélő, megélhetési, közéleti, házelnöknekvaló, politikaipályát szűziesen(?!SIC) befutó embőr.
világlátó
Nem az a fontos mikor kire hivatkozik, miként kever bele egy kis Gyurcsányozást, mikor hol állítja keményen hogy a szocialisták vagy más ellenzéki csoportosulások ideje végképpen lejárt.
A fontos az, hogy folyamatosan tudatni kell a választókkal, a köznéppel, hogy senki, de még az Európai Unió sem tud változtatni a Polgári Magyarország elhatározottságán, elkötelezettségén ami egy Magyar Nemzetállam újra felépítésén dolgozik.Szedjük ki a lóvét az EU.-ból mert az nekünk jár, majd pedig húzzanak el innen. Vagy, maradhatnak még az autóipar óriásai, de már más feltételekkel, mert a bérrabszolgaságnak vége.A bankok hasonlóképpen. Ha maradni akarnak, ám legyen, de más feltételekkel, mert a magyar bankok már képesek a hazai igényeket kiszolgálni. Önálló, egyre inkább önfenntartó országgá keresztény - konzervatív országgá kell válnunk, ahol a hazai ipari és agrár nagyvállalatok uralják a hazai piacot és adnak munkát a dolgozóknak. A magyar kultúra nincs rászorulva a nyugati dekadens multikulti szemetére, mert a magyar történelmi egyházak és a magyar kulturális hagyományok bőséges kínálattal szolgálnak ehhez. A bolsevizmus, a liberalizmus idegen ettől a kultúrától - gondolja és mondja Kövér László.Vajon kitől benne ez a gyűlölet és elutasítás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.