A Fidesz-frakció szerint az MSZP úgy beszél szegényellenességről, hogy olyan "gyanúsan meggazdagodott milliárdos miniszterelnököket" támogatott, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, akik "soha nem a magyar családok, hanem a multik és a bankok érdekeit nézték".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője ugyancsak hétfőn az MTI-nek azt mondta, folytatódik a Fidesz "szegényellenes" politikája; sajtóbeszámolók szerint minden eddiginél többen szorulnak segítségre az ünnepek alatt, miközben Orbán Viktor miniszterelnök azzal van elfoglalva, hogy papíron miként csökkentse felére a szegények számát.

A Fidesz-frakció közleményében az áll: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és az MSZP "kormányzásuk alatt félmillió embert tettek munkanélkülivé, tömegeket ítéltek segélyre, a családoktól elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, megháromszorozták a gáz árát, megduplázták az áram árát és a lakásépítési áfát, és rászoruló gyermekek százezreit hagyták ellátás nélkül".

Azt írták: huszonöt éve nem dolgoztak annyian, mint most. Hozzátették: öt éve csökkennek az adók, csökken a rezsi, emelkednek a bérek és a családtámogatások. Januártól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye és tovább bővül a családi otthonteremtési program is.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Ennyit tudnak a finkenstein-habony műveknél ? Elég gyatra ! Mellesleg azért , ha már itt tartanak, azért kíváncsi lennék, hogy a függöny mögött bujkáló püffedt pávatáncos miből lett milliárdos? Mert gondolom ha Gyurcsány - Bajnainál lennének "elszámolási" gondok, már rég ülnének. Nem úgy mint a stróm... akarom mondani gázszerelő elvtárs, aki tavaly "elfelejtett" 1 milliárdot bevallani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
Srácok valami újabb nincs? Már uncsi 8+6 év után csak a Gyurcsányizást meg a Libajnaizást hallgatni. Más nincs, akire lehet fogni? Pl Szili? Ja az nem, én kérek elnézést! Zuschlag? J az is haver. Akkor segítsetek már, kire fogjuk?
emerencia
@kukac50: És az első intézkedéseik egyike az volt, hogy 6 ezer forinttal csökkentették a legnyomorultabb emberek huszonezer forintos segélyét. Ez bagatel összeg a költségvetésnek, mégis gonoszul elvették. Megszüntették továbbá a versenyszférában dolgozók KORENGEDMÉNYES nyugdíjazását, mely egy árva fillérjébe sem került a költségvetésnek, hiszen a cégek egy az egyben befizették a nyugdíj összegét előre, öt évre a postaköltséggel együtt. Az érintett munkavállalók pedig nem terhelték a szociális kiadásokat. Ez a két megszorító intézkedésük is ékesen bizonyítja, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegek elleni harc a politikájuk lényege! Miközben a lakosság egyes rétegeit némi bármikor elvehető üveggolyóval (pl. rezsicsökkenés, gyermek utáni adó kedvezmények) próbálják megvesztegetni, másokat a kétségbeesésbe kergetnek azzal, hogy egyre szorítják a nyakukon a húrt. (Pl. a valóban beteg rokkantnyugdíjasok.)
Szókrakész
"A Fidesz-frakció szerint az MSZP úgy beszél szegényellenességről, hogy olyan "gyanúsan meggazdagodott milliárdos miniszterelnököket" támogatott, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, akik "soha nem a magyar családok, hanem a multik és a bankok érdekeit nézték"."

Igazuk van.

"Januártól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye és tovább bővül a családi otthonteremtési program is."

Kirekesztő, diszkrimináló program. Az 1 gyerekes család miért nem (teljes)család?

"Azt írták: huszonöt éve nem dolgoztak annyian, mint most. Hozzátették: öt éve csökkennek az adók, csökken a rezsi, emelkednek a bérek és a családtámogatások. "

Göbbels is megirigyelné ezt.
Amúgy hazugság(90%) egy kevés belecsempészett igazsággal(10%).
mariaberta
@emerencia: Rezsicsökkentés? A számlákban mindig 2013 tól közlik, mennyit nyertünk. Nyilván azért közlik így, mert az egy évi csökkenést fel sem merik tüntetni olyan röhejes.
Akik kevés gázt, áramot fogyasztanak, azoknak a rezicsökkentés összege még azt a bizonyos 300 ft-ot sem éri el, aminek eltörlése érdekében még népszavazást is
kezdeményeztek.
A rezsicsökkentés csak nekik jó, mert az általuk fogyasztott áram, gáz, víz fogyasztása -pld. medence vizének melegítése olyan magas, -és jól jön egy kis potya- hogy ezért találták ki ezt az egész baromságot.
emerencia
@mariaberta: Igen, rezsihazugságot kellett volna írnom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.