A Fidesz-frakció szerint az MSZP úgy beszél szegényellenességről, hogy olyan "gyanúsan meggazdagodott milliárdos miniszterelnököket" támogatott, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, akik "soha nem a magyar családok, hanem a multik és a bankok érdekeit nézték".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője ugyancsak hétfőn az MTI-nek azt mondta, folytatódik a Fidesz "szegényellenes" politikája; sajtóbeszámolók szerint minden eddiginél többen szorulnak segítségre az ünnepek alatt, miközben Orbán Viktor miniszterelnök azzal van elfoglalva, hogy papíron miként csökkentse felére a szegények számát.

A Fidesz-frakció közleményében az áll: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és az MSZP "kormányzásuk alatt félmillió embert tettek munkanélkülivé, tömegeket ítéltek segélyre, a családoktól elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, megháromszorozták a gáz árát, megduplázták az áram árát és a lakásépítési áfát, és rászoruló gyermekek százezreit hagyták ellátás nélkül".

Azt írták: huszonöt éve nem dolgoztak annyian, mint most. Hozzátették: öt éve csökkennek az adók, csökken a rezsi, emelkednek a bérek és a családtámogatások. Januártól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye és tovább bővül a családi otthonteremtési program is.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Ennyit tudnak a finkenstein-habony műveknél ? Elég gyatra ! Mellesleg azért , ha már itt tartanak, azért kíváncsi lennék, hogy a függöny mögött bujkáló püffedt pávatáncos miből lett milliárdos? Mert gondolom ha Gyurcsány - Bajnainál lennének "elszámolási" gondok, már rég ülnének. Nem úgy mint a stróm... akarom mondani gázszerelő elvtárs, aki tavaly "elfelejtett" 1 milliárdot bevallani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
Bajnai Gyurcsány kormányzása alatt nem adózott a minimálbér!
A nyugdíjak a nyugdíjas kosár alapján voltak emelve!
A rokkantaktól nem vettek el semmit! Adtak, ugyanannyi emelést mint az öregségi nyugdíjak.
Nem vezettek be 50 féle adót!
Orbán ha a világpiaci árak csökkenését figyelembe vette volna hamarabb csökkenhetett volna a rezsi, ami nem a Fidesznek köszönhető,hanem a világpiaci ár változásának.
Még a közmunkabérből is vett el a Fidesz!
Gondolkodjunk el ezen.
DR Eric CARTMEN
Ennyit tudnak a finkenstein-habony műveknél ? Elég gyatra ! Mellesleg azért , ha már itt tartanak, azért kíváncsi lennék, hogy a függöny mögött bujkáló püffedt pávatáncos miből lett milliárdos? Mert gondolom ha Gyurcsány - Bajnainál lennének "elszámolási" gondok, már rég ülnének. Nem úgy mint a stróm... akarom mondani gázszerelő elvtárs, aki tavaly "elfelejtett" 1 milliárdot bevallani.
szaboria1
@kukac50: Ráadásul 1.-ft-ért dolgoztak a fizetésüket szétosztották alapitványoknak.
nevemnick
El tudom képzelni, hogy a diktátor egyik szemhéjára rátetoválták ,,Gyurcsány" a másikra meg ,,Bajnai". Mindig az van a soron, amelyik szemét lecsukja, de most lehet, hogy elaludt...
szaboria1
A felsorol kedvezmények inkább a nagy keresetűeknek jön jól. Akkot lennének igazságosak ha a közmunka és minimálbér nem adózna.
Macskaszem
Most is tömegek vannak segélyen, csak most a segélyért vizet kell gereblyézni nekik közmunka címszó alatt.
kakaósbögre
ez a Fidesz frakció épp olyan gerinctelen férgek gyülekezete mint amilyen a gazdájuk.ugass kutya.
kamazuka
Beszélgessünk kicsit a számviteli törvény elfogadásáról.
Mikor?
Kik szavazták meg?
Mit készítettek vele elő!

Ha ez meg van, akkor esetleg !
joopapa
Emberek ki hiszi ezt már el! Ha én vér fityesz fan lennék, akkor is azt mondanám uncsi! Hazugság, minden szavukat tételesen meg lehet cáfolni! A gáz árát azért kellett emelni mert emelkedtek az árak, de a szegényeknek volt kompenzáció! Most olcsó a gáz mégsem csökkentek az árak annyival, és voltak ott trükközések fityesz részről a gázzal! Az otthonteremtési támogatás nem megoldás a fiatalok lakhatásának megoldására, amivel eddig próbálkoztatok az megbukott, szociális bérlakásokat kéne építeni! A munkanélküliségi mutatók nem a valóságot tükrözik, inkább a számokkal trükközés! Kivesszük belőle a külhonban dolgozókat a közmunkásokat, és vissza tesszük azokat a rendszerbe aki semmiféle ellátást nem kapnak, egészen más adatokat kapunk! Nem írom tovább mert csak felhúzom magam!
Mézike
@kamazuka: Imádom mikor rébuszokban beszélsz! :-)
Há ' mondd má' meg!
lampa laz
Ez a süket duma a született fideszeseknek szól, a narancsliget közbe.
mariaberta
A fidesz frakcióban valóban mindenki hisz abban amit mond? Kik is azok, akik gyanúsan gazdagodtak meg?A rendszerváltás első éveiben, Antal kormánya mindent pénzzé tett, ekkor kótyavetyélték el az élelmiszeripart, ekkor adták el a cukorgyárakat, a malomipart és még sok minden mást. Ezekből azok vásároltak, -potom pénzért- akiknek erre lehetőségük volt.Orbánnak nem volt, mert rendelkezett egy -ha jól emlékszem akkor még Mester u- i lakással, egy trabanttal, egy farmer gatyával no és egy feleséggel. Pénzzel nem.
Tehát ki is gazdagodott meg gyanúsan? Kinek termett a semmiből 7 milliárdja?
Az igaz, hogy leánykájához hasonlóan neki is volt, van saját lába.Sőt, nemcsak kettő, mert a neje őnagyságának is volt, mert mint tudjuk, "ne mi kapjuk a legtöbbet" mondotta volt az első, vagy talán a második LADY. Bár ehhez nem nagyon tartották magukat.
Nem hiszem, hogy mindenki alzheimer kórban szenved, és beveszi a fidesz frakció hülye dumáját.
kamazuka
@Mézike: Kérem tisztelettel!
Mindent a maga idejlben.
mekkelek
És van bôr a pofájukon... de a szomorúbb az hogy mégis elegen hisznek nekik.
Desischado
@kukac50: Megelőztél. én is ezeket akartam leírni. Azt is elmondom, hog a közmunkásoknak például a pótszabadság sem jár, azt is elvette a fidesz. Valamint a rokkantnyugdíjasok kisemmizése, a rokkantak, akiket munkaképesnek minősítenek, a szociális segély drasztikus csökkenése, ezt mind a fidesz művelte! És még ők fényezik magukat?! Hazug paraziták! Mást se tudnak csak Gyurcsány és Bajnait skandálni, és több mint öt éve ők vannak hatalmon!

@joopapa: Igazad van mindenben. Például én kaptam gázár támogatást, most mg nem, és majdnem a háromszorosát kell a gáznak fizetnem, pedig nem azzal fűtök, csak főzésre használom. Rohadt, aljas, hazug banda!
vadnarancs
Srácok valami újabb nincs? Már uncsi 8+6 év után csak a Gyurcsányizást meg a Libajnaizást hallgatni. Más nincs, akire lehet fogni? Pl Szili? Ja az nem, én kérek elnézést! Zuschlag? J az is haver. Akkor segítsetek már, kire fogjuk?
emerencia
@kukac50: És az első intézkedéseik egyike az volt, hogy 6 ezer forinttal csökkentették a legnyomorultabb emberek huszonezer forintos segélyét. Ez bagatel összeg a költségvetésnek, mégis gonoszul elvették. Megszüntették továbbá a versenyszférában dolgozók KORENGEDMÉNYES nyugdíjazását, mely egy árva fillérjébe sem került a költségvetésnek, hiszen a cégek egy az egyben befizették a nyugdíj összegét előre, öt évre a postaköltséggel együtt. Az érintett munkavállalók pedig nem terhelték a szociális kiadásokat. Ez a két megszorító intézkedésük is ékesen bizonyítja, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegek elleni harc a politikájuk lényege! Miközben a lakosság egyes rétegeit némi bármikor elvehető üveggolyóval (pl. rezsicsökkenés, gyermek utáni adó kedvezmények) próbálják megvesztegetni, másokat a kétségbeesésbe kergetnek azzal, hogy egyre szorítják a nyakukon a húrt. (Pl. a valóban beteg rokkantnyugdíjasok.)
Szókrakész
"A Fidesz-frakció szerint az MSZP úgy beszél szegényellenességről, hogy olyan "gyanúsan meggazdagodott milliárdos miniszterelnököket" támogatott, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, akik "soha nem a magyar családok, hanem a multik és a bankok érdekeit nézték"."

Igazuk van.

"Januártól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye és tovább bővül a családi otthonteremtési program is."

Kirekesztő, diszkrimináló program. Az 1 gyerekes család miért nem (teljes)család?

"Azt írták: huszonöt éve nem dolgoztak annyian, mint most. Hozzátették: öt éve csökkennek az adók, csökken a rezsi, emelkednek a bérek és a családtámogatások. "

Göbbels is megirigyelné ezt.
Amúgy hazugság(90%) egy kevés belecsempészett igazsággal(10%).
mariaberta
@emerencia: Rezsicsökkentés? A számlákban mindig 2013 tól közlik, mennyit nyertünk. Nyilván azért közlik így, mert az egy évi csökkenést fel sem merik tüntetni olyan röhejes.
Akik kevés gázt, áramot fogyasztanak, azoknak a rezicsökkentés összege még azt a bizonyos 300 ft-ot sem éri el, aminek eltörlése érdekében még népszavazást is
kezdeményeztek.
A rezsicsökkentés csak nekik jó, mert az általuk fogyasztott áram, gáz, víz fogyasztása -pld. medence vizének melegítése olyan magas, -és jól jön egy kis potya- hogy ezért találták ki ezt az egész baromságot.
emerencia
@mariaberta: Igen, rezsihazugságot kellett volna írnom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.