Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt kedden első fokon a Fővárosi Törvényszék. A megismételt eljárásban Rejtő E. Tibor volt bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót, újságírót felmentették a vádak alól.

A 18 vádlott közül Kulcsár Attila mellett még néhányan kaptak letöltendő szabadságvesztést, köztük Kerék Csaba 3 év 9 hónapot, a többiek 2 évet vagy annál kevesebbet.

Több vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság, és voltak olyanok is, akiknek az ügyében felmentő rendelkezést hozott.

A törvényszék néhány vádlott és számos cég esetében rendelt el vagyonelkobzást, amely összességében milliárdos nagyságrendű.

Az ítélet szóbeli indoklása várhatóan késő délutánig eltart.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Horizont: Még nincs vége ez ellen is lesz fellebbezés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Tökéletes panoráma kép a magyar független bírósági joggyakorlatról - 12 év gyakorlatában.
Yoda69
Ennek fenyeben akkor mennyit fog kapni tarsoly, aki a kulcsar-penz kozel 100-szorosat nyulta le. Gondolom semmit, mert fideSS-katona
Fradigege
Vagyonelkobzás, mi? Elkobozzák a zsebpénzt.
Január
Ez a büntetés még csak az első fok ítélete, ami nem jogerős. A jogerőssé váláshoz lesz itt még tárgyalás másod fokon aztán vissza az első foknak.
Eltelik ismét 12 év, s az ítélet jutalom lesz, sőt Kulcsár fogja még az államot perelni és nyer még jó pár millát hozzá... Így megy ez egy jogállamban.
wagabund
még korai hátradőlni, és kérni egy kávét...ez csak egy új elsőfok nem jogerősen..valamikor elkészül az írásos ítélet, azt kézbesítik, tanulmányozzák, az utolsó napon benyújtják a vétót, aztán elkezdenek szép lassan őrölni a malomkerekek...valamikor 2018-ban felmentik, mert olyan régi történet...
ekkor Kulcsár peli a bíróságot, hogy a hosszan elhúzódó per lelkileg tönkretette, ..tehát Brüsszel, vagy valakik ott megítélnek a javára több(tíz) ezer eurót...
Desischado
Kiváncsi lennék, a rablóbanda tagjai mennyit kapnának?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.