A külföldi munkavállalásból hazatérők, valamint olyan házastársak is igénybe vehetik a kormány új családi otthonteremtési kedvezményét, ahol az egyik fél idősebb negyven évnél – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentekre hivatkozva kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A kabinet képviselője az otthonteremtési programhoz kapcsolódó rendeletmódosításokról szólva elmondta, az alapvető támogatásokhoz 180 napig visszamenő belföldi vagy akár külföldi munka- vagy biztosítási viszonyt kell igazolni, a 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz pedig további két év egészségbiztosítási járulékfizetést kell felmutatni.

Rétvári Bence fontos kedvezményként említette, hogy a támogatást azok a családok is igénybe vehetik, ahol a házastársak egyike már betöltötte a 40. életévét. Az új program szerint a támogatást a szülők a korábbi 16 év helyett a gyerek húszéves koráig vehetik igénybe, s ez a korhatár a felsőoktatásban tanulók esetében további öt évvel kitolható – mondta az államtitkár, aki kiemelte azt is, a támogatást azok is igényelhetik, akik örökbefogadással bővítik családjukat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Örökbefogadással bővitik a családjukat... Hmmmm.
Fradigege
+legyen a fején sapka, ezt belerakjuk az alaptörvénybe. És, ha véletlenül van sapka a fején akkor legyen rajta a pozitív Kubatov-listán, ha az is meg van, akkor rendelkeznie kell még vagy 1300 hektár földel és a facebook-on ismerőse L. Simon Lacika is. Különben nem működik ez a 10 milliós projekt.
Desischado
Ezt csak azok fogják tudni igánybe venni, akik amúgy sem szorulnának rá. Ahogy fideszéktől megszokhattuk.
foton
@Desischado: Ez egészen biztosan nem így van..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.