December 24-én vélhetőleg Molotov-koktélt dobtak egy Gyöngyöspata központi részén található parasztházra, írja a Roma Sajtóközpont.

Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelem szóvivője szerint a tűzoltók fél óra alatt eloltották a tüzet, amelyben megégett a tetőszerkezet és az egyik szoba. A szóvivő azt mondta, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért vizsgálják az esetet.

A neve elhallgatását kérő család a felújításra váró parasztházat a heves megyei település központi részén vásárolta meg. A kapura néhány nap után ismeretlenek Meghalsz!!! feliratot festettek, egy héttel később pedig, éppen szenteste, a rendőrség értesítette a családfőt, hogy ég a házuk.

A család még nem költözött be az ingatlanba, a bútorokat azonban már bepakolták.  Mire a szomszéd faluban karácsonyozó család tagjai kiértek a helyszínre, a tűzoltók már el is oltották a tüzet.

A családfő teljesen tanácstalan, mert nincs miből helyreállítani a házukat, és biztosítást sem kötöttek még az ingatlanra. Elmondása szerint sem neki, sem a családja többi tagjának nincs haragosa.

Normális munkásemberek vagyunk

– mondta a háromgyerekes édesapa, aki jelenleg közmunkásként dolgozik.

A helyiek szerint az elmúlt kilenc évben ez már a hatodik olyan eset volt, amikor a telepről kiköltözni akaró roma családok által megvásárolt lakást gyújtottak fel. Egyetlen esetben sem lettek meg a tettesek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,gyújtogatókat,, védi a törvény???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@eszegfu: S ha megrendelésre volt mint néhány éve a roma gyilkosságsorozat?
eszegfu
@Eriksson: Azt gondolom, akkor sem jobb a helyzet...sőt! Ismeretlenül valakinek tönkretenni valamijét ugy, hogy még csak nincs is személyes kapcsolatom...az már "hidegvérrel" elkövetett gazság!
eszegfu
@Eriksson: Ugy érzem magam, mint annak idején a "hétpróba" versenyeken... legyőzöm már talán a 3. akadályt is, de jön a következő...Ne tedd ezt velem, jó?! Egyébként nyilván megint az a baj, hogy magamból indulok ki, tehát nem tudnának annyit fizetni, hogy képes legyek ilyenre!
Eriksson
@eszegfu: Hát ne indulj ki mindig magadból, próbálj néha más fejével is gondolkodni. :))
Jusson eszedbe néha az idézet: Tud úszni? - Nem. - És ha megfizetem? (Hofi Géza)
eszegfu
@Eriksson: Rendben... igyekezni fogok! De ha megfizetnek, akkor sem tudok uszni!:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.