Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" – mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 vasárnap reggeli műsorában.

Elmondása szerint évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt és 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma, így szinte minden család érintett.

Az alkoholizmus nem attól függ, hogy mennyit iszik valaki, hanem attól, hogy az ivás szokásként mennyire ivódott bele az életébe – tette hozzá.

A szakember problémának nevezte azt, hogy Magyarországnak nincs alkoholstratégiája, nincs a megelőzést szolgáló mentálhigiénés program. Az alkoholizmus és a gyógyszerfüggőség nagyon mély szociológiai problémákban gyökerezik, amit a megelőzésben is figyelembe kell venni – mondta Zacher Gábor.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ezek zöme a kilátástalanság számlájára írható,amit meg nemzeti vezéreink irányítanak.
Ne kérdezd,melyik nemzeté,én sem tudom,bár sejtem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
Zacher, nem lesz, hanem már réges-régen van.
eugen4402
Minden tiszteletem Zacher doktoré, és a jelenkori alkoholistákat se szeretném mentegetni, de a fociakadémiáról eszembe jutott, hogy már a múlt század hatvanas éveiben is ismertem válogatott focistát, aki néhányszor "hivatalos baráti látogatásra érkezett" a megyei kórház detox-osztályára.
Arról meg végképp el kellene feledkezni, hogy az Olümposz oldalán is volt kijózanító, sőt az addiktológia alapjait a Római Birodalom idején dolgozták ki.
solidedge
És még nem is beszéltünk a Fidesz dumától megrészegült másfél millió emberről.
Levendula
A mi családunkat levonhatja az 1 millióból a doktor úr.
Nálunk csak a férjem iszik alkoholt, amire Én szoktattam rá. Minden este jár neki 1 doboz minőségi sör, mert az egészséges.
öcsi55
Tiszteltetem a doktor urat,de nem értek vele egyet. Az ő véleményére alapozva állapítanánk meg ki az alkoholista akkor nagyon szomorú következtetést vonhatnánk le a mediterrán országokkal kapcsolatban. Mert tudva lévő,hogy p.l.az olaszok minden ebédnél ,vacsoránál fogyasztanak bort,uszkve minden olasz alkoholista ? Ugye milyen hülyeség ez ? Teljes mértékben osztom Levendula véleményét!
Bercifiu
A dokinak agyára ment az intenzív osztály.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.