A Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatban, mivel a cég akadályozza a bontási munkákat – mondta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok vasárnap az MTI-nek.

Közölte, a Fővárosi Önkormányzat az októberi közgyűlésén szerződést bontott a Mahir Cityposter kft-vel, mivel a cég nem teljesítette maradéktalanul az abban foglaltakat. December 31-ig adtak határidőt arra, hogy a közterületi hirdetőoszlopokat elbontsák, de erre nem került sor, ezért a BKK Közút szombaton megkezdte a bontást, amelynek költségeit a Mahir-re fogja terhelni.

Hozzátette: az elbontás jogszerű, mert a Fővárosi Törvényszék elutasította a Mahir ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, de a cég akadályozza az oszlopok bontását, ezért kérik a rendőrség segítségét a vonatkozó jogszabályok betartatásához. Az őrző-védő cég, amelyik ennek ellenére is akadályozza a munkálatokat, elveszítheti a tevékenységére vonatkozó engedélyét – jegyezte meg.

Kocsis Máté elmondta még, hogy új oszlopok felállítására a Mahir Cityposter Kft-nek semmilyen jogi alapja nincs, hiszen sem érvényes szerződéssel, sem közterület-használati engedéllyel nem rendelkezik.

A Mahir az önkormányzati döntésre reagálva korábban közölte: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása "nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti", a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Aki a fővárosnál ezeket a bontásokat intézi, annak szólok, hogy a bontásnak van ám egy protokollja...még akkor is, ha kiadja alvállalkozónak..

az első, hogy nem sajtón keresztül kell üzengetni, hanem tértivevényesen értesíteni tételesen minden következő bontásról az oszlop ismert jogos tulajdonosát..a bontást első alkalommal nem lehet csak úgy karhatalommal intézni...csak akkor, ha már minden jogi formulán túlvannak.
-javaslom a bontás környékét szabályosan körbekeríteni, előtte érvényes területfoglalási engedélyt kérni...és egyeztetni a rendőrséggel. ha a bontók úgy látják, hogy ellenállásba ütköznek, erről a szándékáról meg kell kérdezni az oszlop tulajdonosát. Ha kijelenti, hogy akadályozni fogja a bontást, akkor lehet karhatalmat kérni. Persze mindenről jegyzőkönyv kell tanúkkal.

ez a tanács ingyé vót..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Egy a Fővárosi Törvényszék még nem adott ki semmit sem. Megint a hazudozás.
Simicska most már rántsa le a leplet az egész Fideszről.
egyvandor
Sem törvény sem alkotmány. (by Gorbán) Nem akadályozhatja Gorbánt és bandáját.
Vajon miért kerüli Gorbán a jogi keretek közti eljárást?
nezelodo
Azért szar a helyzet MAHIR-éknál A szeplőtelen fogantatás idején hathatósan segített nekik a Kaya Ybrahim, meg a Josip Toth, most meg már a karhatalom ellen kell fegyverkeznie!
Bercifiu
Bízom benne, hogy a rendőrség vezetőinek lesz annyi józan esze, hogy nem adják magukat, a törvénytelenséghez.
nyanya001
Hol van a cöfös Bayer Zsóti, miért nem békemenetelnek ???
Miért nem védik meg a kis.,g.-t ? :))
justhpeter
Remélem Simicska is teljesíti a kötelességét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.