Példátlan összefogásnak nevezte a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést a Magyar Hírlapnak adott interjújában Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke.

A politikus a hétfőn megjelent interjúban úgy fogalmazott: "példátlan összefogásnak tartom, hogy minden ötödik választópolgár egy adott cél érdekében aláír valamilyen kezdeményezést". Úgy vélte, a kvóta elleni fellépés legitimációját erősíti a kezdeményezés, és mivel Európa mégiscsak demokráciákból áll, végső soron megkerülhetetlen a magyar és a tömeges befogadást szintén ellenző európai választók véleménye. Különösen úgy, hogy Közép-Európa valamennyi, az unióhoz 2004 után csatlakozott államában a társadalmi hozzáállás a miénkhez hasonló mértékben elutasító – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy nyomásgyakorlásként használják-e fel az aláírásokat, úgy válaszolt: a magyar kormány mozgásterét egyértelműen növeli, ha ilyen erős és kézzelfogható belföldi felhatalmazás áll mögötte.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Példátlan g...patkány vagy te is,és mindazok akik ilyen primitív formátumban a nevüket és minden adatukat adják egy ilyen szemét politikai játszmájához az orbán -maffiának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
résen kell lenni, -mert nem tudni miért-, de a művelt nyugat nagyhirtelen szabadulni akar ezektől a kedves bevándorló migránsoktól...ráadásul úgy, hogy merő szívjóságból hozzánk akarják (vissza)küldeni a "felesleget"..

a fene sem érti..illetve igen... a Magyarok pont erre valók... szerintük...

ezek a fínom nyugati politikusok tényleg azt gondolják, hogy majd mi elbíbelődünk a megúnt, ingyenélő, lusta, erőszakos kedves emberrel?

nemáááá...
jancsik68
@1magyar: Gondolom,hogy un.mélymagyar vagy,aki a menekültben,a segitség kérőben csak a gonoszt látod,mert tenmegad az vagy.Igen., ilyen egy keresztény hivő.Ajánlom sűsübben olvasd Bibliát,mert ott olvashatsz ilyen ember fajtákról, embertelen emberekről.
Butautáló
Ostoba propaganda szöveg a birkák számára! Ők meg maguk alá hu..oznak, hogy micsoda nagyszerű bagázs tagjai!
világlátó
Azt hiszem a kérdés nálunk már eldöntetett. Ide már csak rendkívül kemény EU-s utasításra lesz hajlandó a kormány befogadni migránsokat.Ez szinte már zsarolásként kerül megfogalmazásra. A befogadottakat az üres vidéki házakba befogadni, őket ellátni némi bútorzattal és lakás felszereléssel nagyon tisztességes gondolat, csak éppen lehetetlen.
A hazai hajléktalanok felhúzódnak a fővárosba, ők sem hajlandók a vidéki házakba költözni, ott kezdetben segítséggel, később saját erejükből azt a csekély segélyt kiegészíteni.
Nézz körül vidéken, ahol a családok is megkűzdenek a megélhetésükért. Aki tud dolgozik valahol, jövedelmet húz a munkáltatójától, a család többi tagja otthon próbál gazdálkodni , bár ma már a rutinos háztáji gazdálkodók is azt mondják, nem éri meg. Mégis, legalább a kerti termények, az állatoknak a takarmány előteremthető, ahogy a téli tüzelő is ha gondosan terveznek és dolgoznak érte. A falvaink így is kiürülnek, különösen a németajkú falvaink. Vannak falvaink, ahol egyetlen cigány család sem tud megmaradni, mert nincs fogadó készség. Ez azért ritka, de van. Más falvakból pedig elköltözik a néhány nem cigány család, mert nincs nyugalmuk, békéjük. Gondold el, ilyen falvakban hogy is maradna meg egy afgán , szír, bangladesi, iraki, libanoni, vagy afrikai család? Sem a nyelv, sem a hozott tudás, munka kultúra, az életmód , a családi élet felfogása, a gyermekek beillesztése, nevelése a beilleszkedési szándék, a befogadó falu lakosságának az elutasító magatartása, a kirekesztés az élet minden területén, stb. Védtelen, kiszolgáltatott, az élet minden területén kirekesztett emberek , családok ugyan hogy is maradnának meg a mi vidékünkön?
Csak csoportosan, hivatali segítséggel, önálló gyermekintézményekben, a hitélet objektumaiban, saját kiszolgáló intézményben, élelmiszer bolttal, közösségi konyhával stb. képzelhető el átmenetileg pár évre.Máris ott vagyunk mint Németországban a törökök, Franciaországban az arabok. Párhuzamos társadalmak alakulnak, tele kock.
világlátó
Tele megannyi kockázattal. A hazai hírek mást sem sugároznak, mint bandába verődött migráns férfiak szexuális zaklatásairól, rablásról, erőszakról. A hazai közvélemény már olyannyira elutasítóvá vált, hogy már akkor sem hajlandó hallani a befogadásról, ha azt zárt , elkülönített környezetben, EU.-s pénzből fenntartva képzelhetik el Brüsszelben. Ide jutottunk.
Hogy mi legyen velük? Vigyük őket haza, oda, ahol születtek, éltek, és ahonnan elmenekültek.? De ha nincs már hazájuk, csak egy szétbombázott kopár, kősivatag?
Akkor mit tegyünk? Nem érdekel, csak tűnjenek el Európából !
Ez egy nagyon konformista álláspont, de van egy rossz hírem: Megvalósíthatatlan.
A civilizált , gazdag Európa elfelejtette, az emberiség által kreált megoldásoknak ezt a változatát. Ez pedig most bekövetkezett. Még nincs vége, csak most kissé lelassult az áradat.
Integrálódjon be több millió ember az európai kultúrába, változtasson életvitelt, hitet, szokásokat, hagyományt és mindent? Éljen úgy mint az őslakós európai, a német, dán, svéd, magyar, szlovén? Ez persze nem lehetetlen, de ezt nagyon meg kell szervezni. Mi okos, művelt Európa odáig jutottunk, hogy ösztöneinktől vezérelve bezárkóztunk és még azt is kipateroltuk, aki valahogy itt ragadt. Kerítést húztunk és bentről kiabálunk. Naponta sokezerszer ordibálja miniszterelnökünk a már nagyon unalmas kiáltványát a betelepítés elutasításáról és az európai állampolgárok védelméről.Ha azt hiszi bárki is, hogy most mi győztünk, az nagyon téved. Sok munka, sok új gondolat és feladat vár még ránk, hogy elrendezzük ezt a kérdést. Azt is mondhatnám, sokba kerül ez az eddig figyelmen kívül hagyott probléma Európának, azon belül nekünk is. A közel kétmilliós bevándorolt nem sok, mindössze néhány százaléka Európa lakosságának. De semmijük sincs. Az életfeltételek alapjaival sem rendelkeznek. Csak Európa közössége, elsősorban Németország, de Svédország, Dánia, Norvégia állami segítségéből. De a mi EU.-s pénzeinkre is szükség lesz, azt hiszem.
világlátó
A példátlan összefogás ma a fidesz büszkeségtől dagadó keblét feszíti. Micsoda ostobaság ez. Majd akkor lehetünk büszkék példátlan összefogásunkra, ha Európa népei között mi is a magunk méretéhez, kapacitásához mérten részt vállalunk ennek a súlyos gondnak a megoldásában.Nem akarok jósolgatni, de nincsenek illúzióim.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.